Politika

Kilép a Momentumból az egyetlen vidéki polgármesterük

Kilép a Momentumból az egyetlen vidéki polgármesterük

Kovács György
2023. december 1., péntek
Kilép a Momentumból az egyetlen vidéki polgármesterük

Mint arról beszámoltunk, Ungár Péter hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy a Momentum részben azért üzent hadat a DK-nak, mert a Momentumban belső konfliktusok vannak és ezzel próbálják elfedni. Donáth Anna taktikája nem jött be, csak további sebeket ejtett az eddig is gyenge egységükön.

 

 

A napokban Nyirati Klára, Baja polgármestere egy DK-s fórumon szólalt fel, ahol nyíltan beszélt arról, hogy nem csak ő, hanem Fekete-Győr András és Soproni Tamás is hülyeségnek tartja Donáth Anna kijelentéseit. A helyzet már a fórum előtt is annyira elmérgesedett a Momentum vezetése és az egyetlen momentumos város között, hogy egy kihelyezett frakcióülést sem tudtak összehozni Baján.

A Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. Ne jöjjenek, azért ne, mert most nem kívánatosak Baján. Mert egyszerűen most a közvélemény a Momentum ellen van emiatt. Legalábbis az ellenzéki közvélemény. Úgyhogy van is ebből most sértődés, belső baj, meg minden

- fogalmazott Nyirati Klára a DK-s fórumon.

 

Az elhangzottak miatt fegyelmi eljárást indítottak az egyetlen vidéki polgármesterük ellen, de Nyirati Klára inkább kilép.

Péntek reggel Nyirati Klára már arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy kilép a Momentumból, és ezt közölte a pártvezetéssel is.

Itt helyben, Baján a béketeremtés eszköze most az, hogyha én kilépek a Momentumból

– indokolta döntését. „2019-ben négy párt és civilek támogatásával lettem polgármester. A bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt viszont nem tudom úgy képviselni és szolgálni, hogyha az egyik szövetséges párt ennyire élesen támadja a másikat. Ez a pártpolitikai konfliktus itt helyben is torzsalkodást szült, ezt szeretném most lezárni a kilépésemmel. Békét szeretnék helyben.”

Nyirati hozzátette: ha egy politikus nem ért egyet pártja irányvonalával, akkor szerinte jobb, ha távozik, de egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy nem lép be egy másik pártba, azaz független marad, ugyanis, ha nem így tenne, azzal meghazudtolná mostani lépését. Ráadásul egy újabb párttagság szerinte csak újabb feszültségeket szülne.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.