Szeged

"Nagyon gatya a helyzet": pénzért sem talál már aktivistákat a szegedi Jobbik

"Nagyon gatya a helyzet": pénzért sem talál már aktivistákat a szegedi Jobbik

Birtokunkba került egy belső levelezésük

Kovács György
2024. április 30., kedd
"Nagyon gatya a helyzet": pénzért sem talál már aktivistákat a szegedi Jobbik

“Bármi, pénz kell, adom, csak... nagyon gatya a helyzet”fogalmazott 2018-ban, az akkor még szegedi Jobbik vezér, Tóth Péter. Azóta eltelt lassan már 6 év, de szavai csak aktuálisabbak lettek.

Jobbikos stand, még 2022-ből. Fotó: Komjáti Zoltán Facebook-oldala.

 

Ma már Tóth Péter helyett Komjáti Zoltán vezeti a szegedi szervezetet - amely egykori tagok elmondása alapján évek óta csak papíron létezik. Az ajánlásgyűjtésekkel ezért már az előző EP-választáson is meggyűlt a problémájuk, több feljelentés is született a hamis aláírások miatt. Az országos lavina ráadásul Szegedről indult el, amikor Bertók Márton, a Mi Hazánk Mozgalom akkori szegedi elnöke bejelentése alapján indult nyomozás, ugyanis ajánlása tudta nélkül került a Jobbik ívei­re. Meghallgatásán bizonyossá vált, aláírását ráhamisították a dokumentumra, amelyen Tóth Péter szignója szerepelt. Az egyik, akkor még jobbikos párttagnál rá is kérdeztünk korábban az esetre, aki nem tudott további részleteket az ügyről, de nem tartotta kizártnak, hogy több hamis aláírás is történhetett Szegeden.

Az ügy kirobbanása után kiderült, hogy Csongrád-Csanád vármegyében Kiszomboron és Apátfalván is történt visszaélés, de Békésből és Somogy vármegyéből is többen jelezték, nevük és adataik úgy szerepelnek a Jobbik ­ívein, hogy azt nem írták alá.

Tóth Péter szavajárásával élve, a 2022-es időközi választásra még gatyább lett a helyzet. Addigra már az önkormányzati képviselet nélkül maradt szegedi Jobbik, csupán Tóth Péterből és Komjáti Zoltánból állt. 

Az időközi kampányra már a DK-tól kaptak kölcsön nyugdíjas aktivistákat. 

Idén viszont már erre sem támaszkodhatnak, mivel a DK-nak is gyűjtenie kell az ajánlásokat. A szegedi elnök felesége is, Komjátiné Nagy Jusztina – akit férje helyett "civilként" indítanak a választáson – inkább a DK-s Fodor Antallal gyűjti az aláírásokat.

A Jobbik elnök feleség, Komjátiné Nagy Jusztina és a DK-s Fodor Antal gyűjtik az ajánlásokat. Fotó: Komjátiné Nagy Jusztina Facebook-oldala.

 

Egy Jobbik-Konzervatívoktól származó belső levelezésből kiderült,

napi 20 ezer forintért próbálnak aktivistákat toborozni.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél nem csak Szegedre vonatkozik, hanem az egész országra. Lapunk érdeklődőnek kiadva magát megtudta, a felhívás Szegedre is vonatkozik, a piacnál kéne napi 20 ezer forintért standolni. 

Azonban még ekkora összeg sem volt elegendő, hogy a megtudják mozgatni az embereket. 

Komjáti Zoltán lapunk megkeresésére elárulta, egyetlen ajánlásgyűjtő standot sem tudtak felállítani Szegeden.

Szegeden egyébként nem csak a Jobbik-Konzervatívok kezdett látványos haldoklásba, hanem a Momentum Mozgalom is, akik még egy Cseh Katalinnal sem bírtak megtartani egy utcafórumot.

 

A belsős levél:

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.