Politika

Az ÓVI igazgatója szerint továbbra is be lehet iratkozni a bezárni kívánt óvodákba

Az ÓVI igazgatója szerint továbbra is be lehet iratkozni a bezárni kívánt óvodákba

2022. április 25., hétfő
Az ÓVI igazgatója szerint továbbra is be lehet iratkozni a bezárni kívánt óvodákba

Egyre furcsább dolgok történnek az újabb szegedi óvodabezárási botrány körül: a Szegedi ÓVI igazgatóját is megkérdeztük, valamiért azonban végül mégis mi maradtunk hoppon.

Mint arról mi is írtunk, az önkormányzati média burkoltan jelentette be, hogy három óvodát szándékozik a városvezetés bezárni Szegeden. A Mars téri óvoda dolgozói és a szülők is megszólaltak azóta, de szakértőt és a közgyűlés tagjait is megkérdeztük a témában - utóbbiak közül senki nem akart válaszolni nekünk. Binszki József ugyanakkor rémhírnek nevezte, hogy a Mars téri óvoda bezárna. Sőt, azt is megfogalmazta, hogy nem menne át egy ilyen határozat a közgyűlésen.

Az ügyben meg szerettük volna kérdezni ugyanakkor a Szegedi ÓVI igazgatóját, Bartáné Tóth Máriát is. Azt szerettük volna megtudni tőle, hogy meglátása szerint van-e rá esély, hogy valóban bezárják az óvodákat, illetve, hogy miért kérte azt a szülőktől, hogy ne írassák ide jövőre a szülők a gyerekeiket, ha nem zár be az óvoda.

A kérdéseinkre egyelőre mi nem kaptunk választ, ugyanakkor a Szeged a mindenem blog is megkérdezte az igazgatót, akinek a válaszait eljuttatta szerkesztőségünkbe.

Ebben Bartáné Tóth Mária úgy fogalmaz, tartalmi csúsztatások történtek, melyeket ,,sajnálattal olvasott". Szintén sajnálatosnak gondolja, hogy a ,,szülői, indulatokkal teli megnyilvánulások" számítanak a sajtó számára hiteles információnak.

Mindezekkel szemben ugyanis Bartáné állítása szerint úgy fogalmazott a szülőknek: ha a közgyűlés az óvodai beiratkozások előtt a bezárás mellett dönt, nem lehet a Sás utcai óvodába íratni a gyerekeket. Mindezt ugyanis saját jogkörénél fogva közgyűlési határozat nélkül nem teheti meg.

Csakhogy az óvodai beiratkozások május 10. és 11. közt lesznek, addig pedig egyáltalán nem biztos egyelőre, hogy lesz közgyűlés. Az április 29-re tervezett ugyanis elmarad.

Német Ferenc fideszes képviselő szerkesztőségünknek azt mondta: a közgyűlés időpontját azelőtt 14 nappal kell kihirdetni - azonban nagypéntek miatt erre nem került sor, így pedig nem lehet a gyűlést szabályosan megtartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.