Három óvodát is bezárnak Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi önkormányzatnál szokás úgy bejelenteni negatív híreket, hogy az önkormányzati hírportálon lejön egy cikk a témában, amiben a kormányt hibáztatva írnak az adott témáról, és az önkormányzati döntést is ebbe az ujjalmutogatós burokba zárják be. Most óvodabezárásról van szó, az említett cikkben a bezár vagy a megszűnik szó például egyszer sem szerepel

vette észre a Szegeder.

A Szeged.hu-n jelent meg egyszer csak a “Lépni kell: csökken a gyermeklétszám, kevés az óvónő” című cikk, amiben a lap arról ír igen finoman, hogy három óvodát zár be Szeged.

A cikk arról szól, hogy egyrészt a kormány nem rendezi a pedagógusok fizetését, másrészt pedig csökken a gyereklétszám a városban, és

„ezért tervezik, hogy három óvodát kiemelnek az intézményrendszerből”.

A lap azt írja, minden óvodapedagógusnak, dajkának és technikai dolgozónak megmarad az állása – szemlézte a hírt a Szegeder.

Bartáné Tóth Mária, az Óvodák Igazgatósága vezetője nyilatkozott az önkormányzati kiadványnak. Azt mondta egyebek mellett, hogy a 2017/18-as nevelési évben 4070, a mostanira pedig mindössze 3847 gyermeket írattak be a 45 szegedi óvodába.

A három, bezárandó óvoda a Napsugár, a Mars téri és a Sás utca.

A témában Szabó Bálint is megszólalt, sőt kamerát is ragadott:

A független várospolitikus szerint “egy hete sincs, hogy lezárult az országgyűlési kampány, melyben egyetlen szegedi politikus sem beszélt arról, hogy óvodákat zárna be a városban. A héten mégis több óvodában bejelentették, hogy várhatóan lakat kerül az intézményre; az érintett óvodások pedig mehetnek szanaszét.

Természetesen elfogadhatatlan ez a teljesen indokolatlan és abnormális terv, ezért arra szólítjuk fel Botka Lászlót, hogy álljon el ezirányú szándékától!”

– közölte Szabó Bálint.

(Borítóképünk illusztráció!)

Előző sztori

Billie Eilishsal közösen segíti az ukrán menekülteket Orbán Viktor

Következő sztori

Hagyományőrző húsvéti programok Ópusztaszeren