Politika

Sikerült, Tóth Péter megcsinálta: befutó helyet kapott Botka László listáján!

Sikerült, Tóth Péter megcsinálta: befutó helyet kapott Botka László listáján!

2019. szeptember 13., péntek
Sikerült, Tóth Péter megcsinálta: befutó helyet kapott Botka László listáján!

Ő szinte biztosan ott ül majd ősztől az új közgyűlésben, bárki is nyerje a választást október 13-án. Neki már nincs miért izgulnia.

Az Összefogás Szegedért kompenzációs listáján a tuti befutó negyedik helyet kapta a jobbikos Tóth Péter. Gratulálunk neki! Bár Botka László ezek szerint megalkudott Tóth Péterrel, Lauer István már nem volt ennyire megengedő az egykori (?) zsidózó, cigányozó politikussal kapcsoltban. A baloldali polgármesterjelölt ugyanis a Hír TV-nek fakadt ki, mert baloldali emberként elképzelhetetlennek tartja, hogy összefogjon a korábban nyíltan rasszista jobbikos önkormányzati képviselővel.

"Miért kell azzal a Jobbikkal együtt dolgoznunk, aki ócsárolta a munkánkat az elmúlt időszakban?" – merült fel a kérdés a szocialista képviselőben. "Most ott van mellettünk meddig? Meddig összefogható ez a típusú koalíció?"

– kételkedett a Hír TV kamerái előtt. Nyáron cikkeztünk arról, hogy Botka megállapodhatott a Jobbikkal, a korábban szélsőjobboldali üzemben működő párt pedig

alpolgármesteri címet kért

az alkuért cserébe, ám ezt Tóth nem erősítette meg, "korai még erről beszélni" – mondta.

Pálfordulását megelőzően évekkel ezelőtt a jobbikos képviselő még

Gyurcsány Ferenc és a DK elleni kiállásáról beszélt a városi televízióban

, most pedig egy listán szerepel a bukott miniszterelnök politikai szervezetének jelöltjeivel. A városvezetést is több alkalommal

kritizálta

: a SzegedTV-nek 2014-ben adott interjút, amikor kijelentette, Botka László az idősebb korosztályt maga mellé állítva nyerne választást, illetve politikai és diktátori közegről beszélt, "amit kifejt az MSZP és Botka László."

Emellett agazdaság hiányát és az ebből adódó elvándorlást a városból a szocialisták és a városvezetés hibájának tekintette.

Azóta olyannyira meggondolta magát, hogy korábbi párttársa, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint

Tóth egy áruló, aki eladta a Jobbikot

– Toroczkai erről áprilisban beszélt lapunknak.

"Az a típusú ember, aki nem tudom, hogy egy települést el tudna-e vezetni, de szerintem semmihez sem ért. Azt látom rajta, hogy az a tipikus megélhetési politikus, aki bármikor megváltoztatja a véleményét"

– fogalmazott Toroczkai. Úgy tűnik, Botka Lászlónak kell Tóth Péter, aki a napokban

Kecskéstelepen cigarettázva gyűjtötte az aláírásokat egykori politikai ellenfelének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.