Politika

Tóth Péter alpolgármester lenne ősztől?

Tóth Péter alpolgármester lenne ősztől?

2019. július 4., csütörtök
Tóth Péter alpolgármester lenne ősztől?

Úgy tudjuk, támogatásáért cserébe a Jobbik szegedi önkormányzati képviselőjével, városi elnökével állapodhatott meg Botka László. Ősztől alpolgármesteri hely várja a jobbikos politikust. Tóth Péter szerint erre majd a választások éjszakáján kellene visszatérni.

A Szegedma értesülései szerint a következő ciklusban Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője lehet Botka László egyik alpolgármestere. Információink szerint alkut köthetett a város első embere a képviselővel: együttműködéséért cserébe megkapja az alpolgármesteri tisztséget.

Úgy tudjuk, a Jobbik nem is indít Szegeden polgármester-jelöltet. Minden jel szerint

beállnak Botka László mögé – erre Tóth Péter hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésekből, valamint a párt szegedi szervezetének egyik, a napokban elküldött közleményéből is könnyedén következtetni lehet.

"Mindenki a szegedieket irigyli. Büszke vagyok a városomra. Ebben a ciklusban a legjobb szavazási élményem az volt, amikor Botka László polgármester benyújtotta a beiskolázási- és a nyugdíj kiegészítési támogatást" – írta július 1-jén közzétett bejegyzésében. Azt követően, hogy

Rovó László, az SZTE rektora Nemesi Pált ajánlotta polgármester-jelöltnek

június végén, közleményt küldött szerkesztőségünknek a szegedi Jobbik. Ebben azt írták, hogy

"AszegediJobbikolyan polgármestert fog támogatni, aki bizonyított az elmúlt évek során. Városunk fejlődését olyan személy tudja biztosítani, aki nem tartozik a NER lovagok közé és főállásban a Szeged Megyei Jogú Városnak szenteli az életét."

Az alpolgármesteri hellyel kapcsolatban megkérdeztük Tóth Pétert. "Egy egyelőre láthatatlan helyzetről beszélünk" – fogalmazott, ám hozzátette, a képviselőknek nagyobb esélyük van ezt megkapni, mint annak, aki nem kerül be a grémiumba. "Meg kell nézni a képviselő-testületet, utána nagyjából lehet látni, hogy kik juthatnak hozzá ehhez a tisztséghez" – magyarázta. Információinkkal ellentétben cáfolta ugyanakkor, hogy konkrét igéretet kapott volna. Viszonylag rövid idő, három hónap alatt távozott a városházáról Mózes Ervin címzetes főjegyző, illetve Solymos László alpolgármester is. Előbbi cáfolta ugyam de végül mégiscsak

nyugdíjba vonult

, utóbbi hirtelen

lemondott

tisztségéről. Mindkettejüket, illetve Kalmár Gábort, Botka László kabinetfőnökét is

felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Gyulai Járásbíróság hűtlen kezelésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.