Tóth Péter alpolgármester lenne ősztől?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tudjuk, támogatásáért cserébe a Jobbik szegedi önkormányzati képviselőjével, városi elnökével állapodhatott meg Botka László. Ősztől alpolgármesteri hely várja a jobbikos politikust. Tóth Péter szerint erre majd a választások éjszakáján kellene visszatérni.

A Szegedma értesülései szerint a következő ciklusban Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője lehet Botka László egyik alpolgármestere. Információink szerint alkut köthetett a város első embere a képviselővel: együttműködéséért cserébe megkapja az alpolgármesteri tisztséget.

Úgy tudjuk, a Jobbik nem is indít Szegeden polgármester-jelöltet. Minden jel szerint

beállnak Botka László mögé – erre Tóth Péter hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésekből, valamint a párt szegedi szervezetének egyik, a napokban elküldött közleményéből is könnyedén következtetni lehet.

“Mindenki a szegedieket irigyli. Büszke vagyok a városomra. Ebben a ciklusban a legjobb szavazási élményem az volt, amikor Botka László polgármester benyújtotta a beiskolázási- és a nyugdíj kiegészítési támogatást” – írta július 1-jén közzétett bejegyzésében.

Azt követően, hogy Rovó László, az SZTE rektora Nemesi Pált ajánlotta polgármester-jelöltnek június végén, közleményt küldött szerkesztőségünknek a szegedi Jobbik. Ebben azt írták, hogy

“A szegedi Jobbik olyan polgármestert fog támogatni, aki bizonyított az elmúlt évek során. Városunk fejlődését olyan személy tudja biztosítani, aki nem tartozik a NER lovagok közé és főállásban a Szeged Megyei Jogú Városnak szenteli az életét.”

Az alpolgármesteri hellyel kapcsolatban megkérdeztük Tóth Pétert.

“Egy egyelőre láthatatlan helyzetről beszélünk” – fogalmazott, ám hozzátette, a képviselőknek nagyobb esélyük van ezt megkapni, mint annak, aki nem kerül be a grémiumba. “Meg kell nézni a képviselő-testületet, utána nagyjából lehet látni, hogy kik juthatnak hozzá ehhez a tisztséghez” – magyarázta.

Információinkkal ellentétben cáfolta ugyanakkor, hogy konkrét igéretet kapott volna.

Viszonylag rövid idő, három hónap alatt távozott a városházáról Mózes Ervin címzetes főjegyző, illetve Solymos László alpolgármester is. Előbbi cáfolta ugyam de végül mégiscsak nyugdíjba vonult, utóbbi hirtelen lemondott tisztségéről. Mindkettejüket, illetve Kalmár Gábort, Botka László kabinetfőnökét is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Gyulai Járásbíróság hűtlen kezelésért.

Előző sztori

Nemesi: Hittem Botka Lászlóban, de elfáradt és befásult

Következő sztori

Márki-Zay nem tesz eleget az őt elmarasztaló bírósági ítéletnek?