Közélet

Dilettantizmussal vádolják a Sport és Fürdők Kft. vezetését

Dilettantizmussal vádolják a Sport és Fürdők Kft. vezetését

2022. július 7., csütörtök
Dilettantizmussal vádolják a Sport és Fürdők Kft. vezetését

Tavasszal több alkalommal írtunk arról, hogy valami nagyon nem stimmel a Sport és Fürdők Kft. háza táján. (Ezekeről részletessen itt, itt és itt olvashat). Közvetlen kollégái, a cégtől állítólag a vezető miatt elmenekülő volt kollégák, sportvezetők egészen egyértelműen fogalmazták meg kritikájukat, szerintük:

dilletáns vezető irányítja az önkormányzati céget.

Nagy Katalin igazgató akkor és azóta sem érezte fontosnak válaszolni a kérdéseinkre, és az őt ért kritikákra. Pedig úgy tűnik azóta sem csitulnak az indulatok.

Új középvezető, nulla sportmúlt

A közelmúltban a megüresedett szolgáltatói igazgató posztra új vezető érkezett. Tanácsné Magda Éva Linkedin profilja szerint az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. gazdasági osztályvezetői pozícióját hagyta ott a Sport és Fürdők Kft miatt. Munkába állt és rögtön ledöbbentette új kollégáit.

„Az az első pillanatban világos volt kollégáinak, hogy az új szolgáltatói igazgató semmilyen sportmúlttal, sportszakmai múlttal nem rendelkezik, nem ismeri a területet és nem is készült rá. Pedig a munkájához elengedhetetlenül szükséges. Azon viszont

mindenki megdöbbent, amikor kiderült, hogy az új igazgató asszony nem tudta mi az a Tiszavirág Sportuszoda, és nem volt vele tisztában, hogy milyen létesítményt adtak át a közelmúltban Szegeden.

A pozíciót eddig betöltő, de távozó kolléga közmegelégedésre dolgozott, rengeteg, a cég igazgatója okozta konfliktust csitított azzal, hogy ő szakember volt. Ennek vége és a káosz garantáltantan nőni fog” - írta informátorunk, aki szoros kapcsolatban áll a céggel.

A kapott információt több forrásunk is megerősítette. Egyikük ezt írta:

„volt már kellemetlen helyzet olyan megbeszélésen, ahol ő is ott volt.”

Korábbi cikkeinkben megírtuk, hogy Nagy Katalin cégvezető is került ilyen helyzetbe.

Furcsa egybeesések a kinevezésnél

Arra, hogy hogyan kerülhetett a pozícióba az új szolgáltatási igazgató, arról Nagy Katalin cégvezetőt is megkérdeztük, de ahogy a korábbiakban, úgy most sem kaptunk választ. Kiváncsiak lettünk volna, hogy a feladatok elvégzéséhez és a napi munkához ebben a pozícióban szükségesnek érzi-e a sport, vagy sportszakmai múltat, illetve arról is érdeklődtünk, hogy pályáztatással vagy felkéréssel került új igazgató a céghez.

Mivel válasz nem érkezett, ezért csak következtetéseket tudunk levonni.

Nagy Katalin korábban szintén dolgozott az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt-nél, tehát valószínűleg ismerhette Tanácsné Magda Évát.

Ha így történt, akkor nagy valószínűséggel a sportról keveset beszélhettek, mert mint azt többször megírtuk, Nagy Katalin a kinevezésekor nem győzte hangsúlyozni, hogy korábban nem sportolt, de erre azt mondta, hogy előny lehet számára, hiszen egyetlen sportág irányában sem lesz elfogult, így megfontolt, objektív döntéseket tud hozni. Úgy tűnik ez is közös pont az új beosztottjával.

A sportbizottság elnöke is hallgat

Amikor 2020. júniusában a közgyűlés elfogadta Nagy Katalin kinevezését a Sport és Fürdők Kft élére, akkor három Fidesz-KDNP tartózkodása mellett, a többi képviselő támogatta a határozatot. Azóta viszont ezt már megbánták.

"Akkor is jeleztük aggályunkat, hogy az új igazgató asszony kijelentése, hogy nem ért a sporthoz és ez előny, veszélyes is lehet. Úgy tűnik igazunk volt. Fontos, a város mindennapjait befolyásoló intézmények tartoznak Nagy Katalin irányítása alá, ami komoly bevételforrást is jelent Szegednek. Elemi érdeke a város vezetésének, hogy jól működő vezető álljon a Sport és Fürdők Kft élén" - fejtette ki Chovanecz Kata, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság fideszes tagja. Hozzátette, az aggasztó hírekről ők is értesültek, jelenleg tájékozódnak az ügyben és konstruktív megoldásra törekedve tesznek majd megoldási javaslatot.

Kerestük Ménesi Imrét a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnökét is, de a MSZP önkormányzati képviselője cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

ÚJ IGAZGATÓJA LESZ A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁNAK

Amikor a kapott információkat ellenőriztük, az egyik forrásunk egy érdekes álláshírdetésre hívta fel a figyelmünket. A Sport és Fürdők Kft hivatalos oldalán megjelent álláshirdetés szerint új igazgatót keresnek a másfél évvel ezelőtt megnyílt Tiszavirág Sportuszoda irányítására. Korábban is érkeztek olyan hírek, hogy a távozó uszoda igazgató és Nagy Katalin viszonya elmérgesedett, nem tudnak együtt dolgozni. A létesítmény vezetője a vizilabda világbajnokság szegedi rendezési feladatai valamint kollégái iránti lojalitásból várt a távozásával. A jelek arra utalnak, hogy ezek az információk is megfelelnek a valóságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.