Közélet

Mezítláb gázolt az eső utáni városi “tóba” az ellenzéki képviselő

Mezítláb gázolt az eső utáni városi “tóba” az ellenzéki képviselő

2022. június 2., csütörtök
Mezítláb gázolt az eső utáni városi “tóba” az ellenzéki képviselő

Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője ötletes szemléltetést talált ki, hogy felhívja a figyelmet a Stefánia vízelvezetésének hiányosságaira.

Mutatjuk:

Az éjszakai esőzés után visszamaradt tavacskában állt bele mezítláb, és bizony majdnem bokáig ért a víz. Pedig nem is az a „hatalmas” eső volt éjszaka.

A legtöbb víz az akadálymentes részen áll meg, így aki mozgásában korlátozott, az vagy a vízen keresztülgázolva vagy csak a padkán keresztül folytathatja útját, a vakoknak és látássérülteknek kialakított vezetősávok pedig tócsákba vezetnek.

De a közeli bicikliut szélén is vastagon megáll a víz.

Az már csak hab a tortán, hogy nemrégiben egy, az éppen aktuális munkához anyagot szállító kamion beszakította a burkolatot, ami meg is süllyedt.

-A sok apró hiba egyértelművé teszi, hogy nem volt gondos tervezés és a kivitelezés is kontármunka volt, de a műszaki ellenőr felelőssége is egyértelmű, mert a területet ő vette át. Az örömteli, hogy több esetben korrigálják a hibákat, de ezek a munkálatok pénzbe kerülnek, az előjövő hibák pedig bosszúságot okoznak-mondta Chovanecz Kata.

Nem ez az első minőségi probléma a másfél éve átadott Stefánián és közvetlen környékén. Korábban megírtuk, hogy a vár előtt a burkolat kezdett szétesni-ezt javították is-majd olvasóink jelezték, hogy a gyepszőnyeg hiányos és kopottas, de alig néhány hete annak, hogy Roosevelt téren is az esővíz okozott gondot-itt szintén korrigálni kellett a korábban elvégzett munkát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.