Közélet

Ismét reménykedhetnek a Cserepes sor lakói

Ismét reménykedhetnek a Cserepes sor lakói

2022. június 24., péntek
Ismét reménykedhetnek a Cserepes sor lakói

Úgy tűnik jobb belátásra tért az önkormányzat és nyitott a megállapodásra a Cserepes sor 9-14 szám alatt lakókkal. Mint arról többször beszámoltunk, az ottani ingatlanokban 70 százalékos tulajdona van az önkormányzatnak, a maradék 30 százalékon a lakók osztoznak. Csakhogy az önkormányzat egyáltalán nem gondos gazdája a területnek és nem is volt nyitott a lakókkal az egyeztetésre, illetv a komprumisszumra.

Ha pedig mégis született egyezség, azt felrúgta.

A lakóknak a társasházak közös képviseletét ellátó Chovanecz Kata sietett segítségére. Úgy tűnik sikerült is segítenie. Néhány napja, a tulajdonostárs (önkormányzat) segítsége nélkül összegyűjtött szemét ügyben körvonalazódni látszik ugyanis a megoldás.

-Hétfőn 14 órakor rendkívüli közgyűlés lesz A tulajdonsosok itt egyeztetik a társasházi feladataikat, köztük a szemét elszállítását. Most úgy látom, hogy az önkormányzat is megegyezésre törekszik, a tulajdonsok által elvégzett munkát nem vitatják. Az elszállításra került hulladék mennyiségében egyezkedés történt, a lomtalanításkor elszállított 30 köbméter lomot bár a magantulajdonsok pakolták ki de ezt a mennyiséget tulajdoni hányad arányában az önkormányzat “magáénak” tudja, mintha ő oldotta volna meg a 21 köbméter kipakolását, de a magántulajdonosok ezzel nem akarnak vitatkozni.

A lakók a megoldást keresik és nem a gáncsoskodást

-tájokzatatta lapunkat Chovanecz Kata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.