Közélet

Megszegte az ígéretét az önkormányzat

Megszegte az ígéretét az önkormányzat

2022. június 20., hétfő
Megszegte az ígéretét az önkormányzat

Mint azt megírtuk, a Cserepes sor 9-14 alatt lakók megelégelve az áldatlan állapotokat, saját kezükbe vették a sorsukat. A társasházzá minősített ingatlanjaikban az önkormányzat 70 százalékban tulajdonos, és az utóbbi években két dolgot tett: igyekezett ellehetetleníteni az ott élők életét, valamint egyáltalán nem volt gondos gazdája a tulajdonának.

A lakók a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjéhez, Chovanecz Katához fordultak segítségért, aki „civilben” társasházak közös képviseletét látja el. Néhány hete, egy maratoni közgyűlés után úgy tűnt, sikerül elmozdulni a nulláról és az önkormányzat hajlandó együttműködni a társtulajdonosokkal. A lakókörnyezetükben, egy korábbi bontásból és az ott jogcím nélkül élők által felhalmozott hulladékok eltüntetése volt 2021-ben. Erre amúgy megvolt a hajlandóság az önkormányzat részéről is, de

minden különösebb egyeztetés nélkül 3,5 millió forintos árat kértek ezért,

a lakók azonban a magas költségek csökkentése érdekében maguk oldották volna meg a takarítás rájuk eső nagy részét.

A már említett májusi közgyűlésen megállapodás és határozat is született a tulajdonosok között. A hét elején megírtuk, hogy a lakók megkezdték a munkát és várták az önkormányzatot is, ahogy abban megállapodtak. A segítség elmaradt, a miértről pedig csak az önkormányzat televíziójából értesülhettek. Igaz abban nem volt sok köszönet. - Ne csodálkozzon az IKV, ha a szegediek körében negatív a megítélése.

A két Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, Chovanecz Kata és Német Ferenc segített a takarításban

A Cserepes sori magántulajdonosok elpakoltak igazoltan legalább 48 köbméter szemetet. Az önkormányzatnak is lehetősége lett volna a saját részét költséghatékonyabb módon elvitetni, de nem élt vele. A négy napos munka során egyetlen alkalommal sem jártak a helyszínen, nem egyeztettek senkivel, sem az önkormányzat, sem az IKV.

Azaz megszegte az ígéretét az önkormányzat

A lakók csütörtök este a sajtóból értesültek, hogy az ottmaradt veszélyes hulladék elszállításába az önkormányzat “kéri”, hogy minden tulajdonos szálljon majd bele, holott épp az önkormányzat nem szállt bele sem a költségekbe, sem a munkába.

ÉRTHETETLEN HOZZÁÁLLÁS

- Nem értem az IKV hozzáállását az esethez. A magántulajdonosoknak nem kell semmit sem fizetniük a további szállításba - mondta lapunknak Chovanecz Kata. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője kiemelte, hogy magántulajdonosok pakoltak el sok köbméter szemetet, tulajdoni hányaduk arányában. Mindezek ellenére az önkormányzati tulajdonjogot kezelő IKV ismét önhatalmúlag, a közgyűlési határozattal szembe menve hozott döntést. Van megoldása ezeknek a társasházi helyzeteknek. Amennyiben a 70% tulajdonosi kör nem szeretne pakolni, megrendeltetheti a közös képviselővel a munkát. A költségeket a közgyűlésen erre a tulajdonosi körre kell felosztani, mint célbefizetést, de láthatóan az IKV-nak más céljai vannak. Ezentúl minden társasházi közgyűlésen jelen fogok lenni, és ha szükségét érzem, bíróságon fogjuk megtámadni a hozott határozatokat, ugyanis az IKV sajátosan értelmezi ismételten a jogszabályokat - fejtette ki Chovanecz Kata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.