Közélet

Saját tulajdonában sem végzi el a munkát az önkormányzat

Saját tulajdonában sem végzi el a munkát az önkormányzat

2022. június 14., kedd
Saját tulajdonában sem végzi el a munkát az önkormányzat

Tegnap írtuk meg, hogy a Cserepes sor 9-14 társasház lakói a megbeszéltnél egy nappal hamarabb, már hétfőn elkezdték a lakókörnyezetük megtisztítását a szeméttől. Ahogy arról szintén beszámoltunk, az ingatlanokban az ott lakók harminc, az önkormányzat hetven százalékban tulajdonos. A hosszú évek óta hányatott sorsú lakók néhány hete Chovanecz Kata, fideszes önkormányzati képviselő segítségével egy lakógyűlést tartottak, ahol igyekeztek több, a lakók életét megnehezítő ügyet előremozdítani.

Az egyik ilyen volt a szemét elszállításának kérdése, amire korábban az önkormányzat minden egyeztetés nélkül 3,5 millió forintos számlát állított ki, holott a lakók szívesen beszálltak volna a takarításba, így jóval olcsóbban megúszva a nem általuk összehordott szeméthegy megszüntetését. Megegyeztek, hogy az önkormányzat, mint társtulajdonos segít, és a megállapodásnak megfelelően az időpontról értesítést kaptak.

Hiába. Chovanecz Kata kedd reggel a közösségi oldalán ezt írta: -Folytatjuk a lomtalanítást. Ma reggelre kértem, hogy az önkormányzat (aki 70 %-os tulajdonos, s akinek a területén felhalmozódott a sok-sok szemét) legyen jelen a takarításon. Sem az Önkormányzat, sem az IKV Zrt, sem a területi önkormányzati képviselő, sem a zöldtanácsnok nincs jelen a Cserepes soron. Mi itt vagyunk: a magántulajdonosok és önkormányzati képviselők. Mi dolgozunk-írta bejegyzésében, amihez egy videót is csatolt.



A Szegedi Környezetgazdálkodási KHT-tól kért konténerek telnek, a tulajdonostárs nem segít, így egyre inkább bebizonyosodni látszik amit régóta sejtenek az lakók: szándékosan igyekszik megkeseríteni az életüket az önkormányzat, hogy olcsón jussanak az egyébként értékes telkeken álló házakhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.