Közélet

Áll a szemét Újszegeden: a zöldkommandó tehetetlen

Áll a szemét Újszegeden: a zöldkommandó tehetetlen

2019. augusztus 27., kedd
Áll a szemét Újszegeden: a zöldkommandó tehetetlen

A Hargitai utcai és az Erdélyi téri szelektív hulladékgyűjtőkhöz rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók. Papíron hatékony munkát végez a zöldkommandó, de az újszegediek ebből nem sokat érzékelnek – számolt be egyik olvasónk.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a belvárosban,

a Jósika utcába rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók.

A probléma Tápén is jelen van, ahol a városrész egyik külterületén,

egy kereszteződésbe előszeretettel hányják ki a szemetet a helyiek.

Legutóbb pedig Tarjánban,

a Csillag tér környékén élők panaszkodtak

a Szegeden láttalak Facebook-csoportban szeméthegyekről. Most újabb helyszínekkel bővült a szegedi szeméttérkép, hiszen a Bécsi körúton és Újszeged több pontján is hegyekben áll a hulladék.

Mint ismeretes

, a közgyűlés tavaly szeptemberben úgy döntött, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében úgynevezett zöldkommandót indít. A kétszer két fős őrjárat 12-12 órán át járőröz az érintett területeken, hogy rajtakapják a szabálysértőket.

Ez a rajtakapás viszont nem tűnik túl hatékonynak. Az újszegedieket érthető módon zavarja, hogy egyesek a szabályokat felrúgva, folyamatosan hordják a szemetet az szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez. - Lassan kezd unalmassá válni, hogy néhányan sportot űznek az illegális szemetelésből – kezdte olvasói levelét P. Anna. – Bűzölög az Erdélyi tér, mert néhányan szerves hulladékot dobnak a szelektív hulladékgyűjtő ládák közé. Lehet, hogy hatásos a zöldkommandó a propaganda szerint, de mi, újszegediek sajnos nem tapasztaljuk, hogy ez valóban így lenne – tette hozzá. Az olvasó hangsúlyozta, nem csak az Erdélyi téren, hanem a Hargitai utcai szupermarket mögött is kritikus a helyzet. Kérdéseinket elküldtük a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.