Közélet

Szeméthegyek tornyosulnak a Csillag téren

Szeméthegyek tornyosulnak a Csillag téren

2019. augusztus 1., csütörtök
Szeméthegyek tornyosulnak a Csillag téren

A környékbeliek szerint a

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a korábbiakhoz képest ritkábban szállítja el a hulladékot a Csillag térről, valamint az is problémát jelent, hogy mindössze egy kisméretű kuka található a környéken.

A Szegeden láttalak Facebook-csoportba szerdán posztoltak egy bejegyzést, amiből kiderül, hogy az utóbbi időben áldatlan állapotok uralkodnak a Csillag téren szemétfronton. A bejegyzésben megemlítik, hogy idáig a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit KFT

.

hétfőnként, szerdánként és péntekenként takarított, egy ideje azonban már a szerdai napokon nem dolgoznak a társaság munkatársai a környéken. A problémát fokozza, hogy mindössze egy darab kis kuka van a területen. „Délutánonként megtelnek a padok, esznek-isznak, alkoholt is fogyasztanak a kedves környéken élők és a szemetet addig, amíg a kis kuka bírja, jobb esetben beledobják. Megjegyzem, a padok mellé vödrök vannak kirakva, hogy legalább oda összegyűljön, de ha nem fér már abba sem, akkor természetesen mellé hajítják” – olvasható a bejegyzésben. A panaszkodó lakos kitért arra is, hogy az egyik üzlet tulajdonosa minden reggel összegyűjti a hulladékot, korábban zsákokkal segítette őt az SZKHT, de egy ideje már ezt sem teszi meg az önkormányzati cég. „Idáig kapott zsákot az SZKHT-tól most már azt sem, nincs rá keret. Így ha nem akar szeméttenger közepén lenni, akkor a saját zsákjába szedi. A mellékelt képen egy napi szemét látható, ha nem szedné össze senki, mi lenne itt hétfőtől szerdáig? Egyértelmű, hogy ez egy összetett probléma. Az illegális szemetelés nem büntetendő? Állítólag lesz kamera a Csillag téren is, de vajon mikor? Több és kicsit nagyobb szemetes elhelyezése nem lehetséges?” – írta a lakos.

A város más pontjain is problémát okoz a szemetesek hiánya.

Korábban többször is beszámoltunk

arról, hogy a Hajnóczy és a Jósika utca sarkára

rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók

. A szemetelés komoly közegészségügyi kockázattal fenyegeti a szegedieket, hiszen

a város egyre több helyén jelennek meg súlyos betegségeket terjesztő patkányok.

(Kiemelt kép: Szegeden láttalak Facebook-csoport)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.