Közélet

Botka: két jogos panasza van a szegedieknek

Botka: két jogos panasza van a szegedieknek

2018. szeptember 21., péntek
Botka: két jogos panasza van a szegedieknek

Terelésekre és lezárásokra kell számítania a szegedieknek, mondta Botka László polgármester a pénteki közgyűlésen. Szavaztak a Vadaspark lakópark kezeléséről, valamint a város kamerarendszerének fejlesztéséről is.

A pénteki közgyűlés napirend előtti felszólalásai alatt Haág Zalán kijelentette:

nincs gazdája a városnak

. Ezt azért gondolja így a kereszténydemokrata képviselő, mert a nyáron biztonsági beléptetőrendszert alakítottak ki a városházán. Haág úgy véli, Botka László polgármesternek inkább arról kéne gondoskodnia, hogy a város lakóinak problémáját kezeljék mihamarabb, minthogy beléptető rendszerrel óvják a városházát. Szóba kerültek az útfelújítások is, valamint Hüvös László felvetette, ahogy mi is korábban megírtuk, hogy nem nagyon látszódnak, hogy milyen forrásokból folynak ezek a fejlesztések.

Ezzel kapcsolatban Botka László leszögezte, két jogos panasza van a szegedieknek: amikor a rossz utak, járdák miatt bosszankodnak, vagy a lezárások és terelések miatt.

"Lesznek terelések és lezárások is" – mondta a polgármester.

Szintén felmerült, hogy miért egyszerre folynak a felújítási munkálatok a városban, mire Botka László kijelentette, szeretné megvédeni a kormányt, hiszen a fejlesztési ciklus elején teljesen megváltoztatták a szabályokat Brüsszelben, így a "fejlesztési bumm" a 2020-ig tartó ciklus második felére tömörült. A napirendi pontok közül kiemelt fontosságúnak számított a szemétkérdés. Az illegális hulladéklerakók felszámolására ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy úgynevezett zöldkommandót indítanak. A kétszer két fős őrjárat 12-12 órán át járőröz majd az érintett területeken, hogy rajtakapják a szabálysértőket, habár Kosik Dénes képviselő felvetette, hogy idővel talán érdemes lenne a hatékonyságukat megvizsgálni és esetleg bővíteni a csapatot.

Nagy Sándor alpolgármester arról számolt be, hogy a Bertalan hídtól északra lévő területen nagy a lakossági igény egy kutyafuttató kialakítására, ezért néhány héten belül ezt ki is alakítják.

Nagy egyetértés alakult ki a grémiumban a Vadaspark Lakópark ügyében. Mint korábban mi is megírtuk, a lakóparkot felépítő cég csődbe ment, de az utódcég sem vállalta a park kezelését.

"Valódi tartalom kell, nem szimbolikus gesztus"

– mondta Haág Zalán. A képviselők meg is szavazták azt az előterjesztést, mely alapján egyoldalúan ugyan, de átveszik a magánterület kezelését, így ezután már nem lesz gazdátlan a lakópark. Megszavazta a közgyűlés azt az előterjesztést is, mely szerint 50 millió forintból fejlesztik a város kamerarendszerét. Az év végéig kialakítanak a rendőrség épületében egy szerverszobát, mely a város összes köztéri kamerájának jelét fogadja teljesen zárt csatlakozással. Ezzel egy időben újabb kamerákat is telepítenek a városban, melyek közül a Ligetben már 31-et elhelyeztek, a továbbiakban pedig 10-et a Stefánián, illetve 30-40-et a városban a rendőrség segítségével szerelnek fel.

Az ülés napirendi pontjai előtt a polgármester bejelentette, Martonosi Éva a város új általános aljegyzője, valamint Kopasz Vanda az új hatósági aljegyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.