Közélet

Igénytelenség tombol Tápé határában, pedig méterekre a megoldás

Igénytelenség tombol Tápé határában, pedig méterekre a megoldás

2019. április 9., kedd
Igénytelenség tombol Tápé határában, pedig méterekre a megoldás

Illegális szemétlerakás verte ki a biztosítékot Tápé külterületén – számolt be egy olvasónk. Tápé külterületén azonban van egy szeméttelep, ahová bárki vihet bármilyen hulladékot, de még így sincs elég közel az a körülbelül egy kilométerre lévő kereszteződés, ahol előszeretettel hányják ki a szemetet.

"Az emberi ostobaság magasiskolája, ami itt történik" – kezdte háborodott levelét olvasónk. "Tápén a Rév utcából a külterületek felé hajtva vezet a MOL magánútja, de egy tábla sincs, ami korlátozná a forgalmat, habár a rendőrök néha igazoltatnak és az arrafelé autózóktól megkérdezik, hogy miért arra hajtanak" – írta le, hogy milyen körülmények árnyalják az illegális szemétlerakást. "A lényeg az, hogy itt van egy szeméttelep, ahová mindenki elviheti a szemetet.

Mégis van olyan igénytelen barom, akinek vagy sütnivalója, vagy pedig üzemanyagra nem volt elég pénze, hogy még egy kilométert levezessen, így egy kereszteződésben hagyta a szemetét" – folytatta az illegális szemétlerakás lélektanát boncolgató üzenetét olvasónk.

A piros tű mutatja a szemétlerakó helyét. Egy kilométerre tőle pottyant le a szállítmány illegálisan.

"Felháborító, gusztustalan és érthetetlen dolog, hogy ennyire nem figyel a környezetére valaki. Nem hiszem el, hogy a 21. században azon kell hőbörögni, hogy a szemetet egy kilométerrel odébb vigye egy felnőtt ember, ha már autóba tud ülni. Fel sem tudom fogni, hogy lehet valaki ennyire igénytelen felnőtt ember létére" – adott hangot lesújtó véleményének olvasónk. "Remélem, megérem azt a kort, amikor ilyenek már nem lesznek" – végződött a levél. Az önkormányzat ősz óta működteti zöldkommandóját, így veszi fel a harcot az illegális szemétlerakással a város. Azt nem tudjuk, hogy a területen is eljárhatnak-e, de kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak a zöldkommandó kapcsán.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.