Közélet

Határozatképtelen a rendkívüli közgyűlés: nem jelent meg a baloldal, sem a Jobbik

Határozatképtelen a rendkívüli közgyűlés: nem jelent meg a baloldal, sem a Jobbik

2018. október 9., kedd
Határozatképtelen a rendkívüli közgyűlés: nem jelent meg a baloldal, sem a Jobbik

Nem jelent meg a baloldal a rendkívüli közgyűlésen, ezért a fél 8-as kezdés helyett fél 9-re halasztották, viszont ekkor is határozatképtelennek állapította meg a grémiumot Nagy Sándor alpolgármester. A Fidesz-KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést Botka László az után, hogy első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Solymos László alpolgármestert és Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, illetve Kalmár Gábor kabinetfőnököt.

Haág Zalán önkormányzati képviselő elmondta, nem történt semmi az elsőfokú ítélethirdetés óta, ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést. A Fidesz-KDNP közgyűlési frakció Solymos László megbízatását vonná vissza, illetve felszólítja Botka László polgármestert, hogy Mózes Ervin címzetes főjegyzőt mentse fel.

"Tudjuk, hogy hűtlen kezelés miatt ítélte el őket a járásbíróság, mert éves parkolóbérletet adtak olyanoknak, akiknek egyébként nincs közük Szegedhez"

– hivatkozott a Gyulai Járásbíróság bírói indoklására. "Jól látjuk, hogy nem jelent meg a baloldal. Ez által

Botka László is elismerte felelősségét.

Amíg ez a helyzet megnyugtató módon nem rendeződik, napirenden tartjuk a témát"– tette hozzá Haág. Rózsavölgyi József a múlt héten bejelentett reprezentatív közvéleménykutatás eredményét árulta el. "A megkérdezettek 4/5 része azt mondta, ők sem tartják helyesnek, hogy a városházán olyanok dolgoznak, akiket elítélt a bíróság.

Megkérdezzük Botka Lászlót, hogy szerinte vállalható-e, hogy olyanok dolgozzanak itt, akiket elítélt a bíróság?"

– tette fel a kérdést a képviselő. Az MSZP-t

ezúttal is megtámogatta

a szegedi Jobbik, amely nem vett részt az ülésen, ahogyan a zöldek sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.