Ráült a politikai haszonszerzés vonatára a szegedi Jobbikos képviselő

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte suhan rajta, persze kellő tisztelettel. UPDATE: Graffitizett, mert megsértődött a kritikára a városi honatya. Eközben véletlenül elismerte, nem tudta, hogy ki lehet kérni az adatokat. 

Az MSZP számára sokszor jól jön a szegedi Jobbik, talán nem is véletlenül (erről majd egy önálló cikkben írunk részleteket hamarosan – a szerk.), önkormányzati képviselőjük azonban ma a szokásos szintjét is átlépte. Tóth Péter nem kevesebbet írt le lényegében, mint azt, hogy fogalma sincs, mi folyik a szegedi önkormányzatnál.

A Jobbik politikusa arra a cikkünkre reagált, amiben megírtuk, hogy 170 millió forintnyi közpénzt sikerült eljutalmazni a szegedi Városházán. Tóth ahelyett, hogy jó és okos képviselő módjára például közérdekű adatkikéréssel fordulna a Hivatalhoz, hogy képben legyen; ha már nincs képben; hozzánk fordult, hogy honnan szedtük az adatainkat. Ebben a levélben írta azt is, hogy

“Erről a pénzosztásról nem volt tudomásom és a jutalmak ilyen fajta kiosztásáról soha sem kaptam tájékoztatást a képviselői munkám során.”

Szinte a Városháza helyett magyarázkodik és mentegetőzik a kommünikében, de azért kissé rá is ül a politikai haszonszerzés vonatára – kellő tisztelettel persze. Mint írta:

“Szeretném megkérni Botka László polgármestert – hogy a hivatal munkatársait érintő kifizetésekkel kapcsolatban egyértelmű és egyenes választ adjon a nyilvánosság számára. Szeretnék arról is tájékoztatást kapni a polgármestertől – ha megtörténtek ezeknek az elképesztő méretű jutalmaknak kiosztása – akkor milyen költségvetési sorról történtek a kifizetések?”

Szeretnénk megnyugtatni Tóth képviselő urat, hogy egy közérdekű adatkikérés alapján szereztük meg a vonatkozó számokat, amit természetesen bizonyítani is tudunk!

UPDATE (16:10): Megsértődött, ezért graffitizni kezdett szerkesztőségünk előtt a szélsőjobbos az Igazi Néppártos honatya.

Zokon vette a fenti, egyébként tényszerű kritikánkat Tóth Péter, délután el is rohant a szerkesztőségünkhöz, hogy grafitizhessen egyet. Ezt bírta nagy nehezen felfújni a járdára:
Sikerült azonban még nagyobb balhéba hajszolnia saját magát, ugyanis a videóban gyakorlatilag arról beszél, hogy fogalma nem volt semmiről, jutalmakról végképp; és azt sem tudta, hogy közérdekű adatkikérésre lehetősége van, netán ezzel ő maga is éljen. De inkább mondja el ő a saját szavaival:
A performansza végén még egy kis fenyegetés is belefért, mert azt mondta:

“Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.”

 

Nem értjük Tóth sértődöttségét, a reakciója pedig meglehetősen gyermeteg.
Előző sztori

Lovasi András gyermeke születése miatt lemondta koncertjeit is

Következő sztori

Szerény körülmények között él Mórahalom gladiátora