Közélet

Kongatják a vészharangot az SZKT-nál?

Kongatják a vészharangot az SZKT-nál?

2012. március 19., hétfő
Kongatják a vészharangot az SZKT-nál?

Az SZKT ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy komoly bajban a szegedi közösségi közlekedés és a Szegedi Közlekedési Kft. hiszen a csődveszély elkerüléséhez újabb, ezúttal 300 milliós megtakarításra van szükség.

„Szeged Megyei Jogú Város közgyűlése legutóbbi ülésén – Botka László előterjesztése alapján – elfogadta Szeged város költségvetését. Ennek alapján a Szegedi Közlekedési Kft. számára világossá vált, hogy nem lesz könnyű helyzete 2012-ben sem. A tavalyi évben a megelőző nyolc év rövidlátó, megfontolást nélkülöző kormányzása és a társaság előző ügyvezetésének mértéktelenül hanyag magatartása miatt 500 millió forintot kellett kigazdálkodnunk. Komoly és megfeszített munka eredményeképpen ez sikerült” – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője,

Tóth István Tibor

, aki úgy folytatta, hogy az idei év egyik nagy feladata ismételten az lenne – hiszen a tavalyi év fél milliárd forintja még mindig csak a „túlélésre” volt elég –, hogy újabb 300 millió forintot spóroljon meg a cég. „A polgármester úr által előterjesztett, és a közgyűlés által elfogadott költségvetésből mindenesetre ez olvasható ki. Úgy véljük, tavaly minden olyan megtakarítási intézkedést meghoztunk, amit a jelenlegi rendszer működési keretei között lehetett. Több dologban kértük a polgármester és a tulajdonos önkormányzat segítségét a tavalyi év folyamán is, ám kéréseink nem találtak meghallgatásra” – tette hozzá. „A jelenlegi rendszer, a jelenlegi támogatás mellett egyértelműen és mindenki számára nyilvánvalóan fenntarthatatlan. Ezért kell átalakítani, racionalizálni Szeged közlekedési hálózatát, ami önmagában kevés ahhoz, hogy Szeged város közösségi közlekedése és a Szegedi Közlekedési Kft. biztonsággal működni tudjon, dolgozóink munkahelyei ne kerüljenek veszélybe, ne omoljon össze Szeged város közösségi közlekedése, és ne menjen csődbe a közlekedési vállalat. A baj nagy, sokkal nagyobb, mint azt Szeged város polgárai gondolnák. Bár nincs könnyű dolgunk, a Szegedi Közlekedési Kft. olyan megoldási javaslatokon dolgozik, melyek – az újabb elvonások ellenére – a fenti szempontok érvényesítése mellett is, lehetőséget teremtenek cégünknek a talpon maradásra és arra, hogy munkánkat a szegediek megelégedésére végezzük” – szögezte le végül Tóth István Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.