Lakótelepi parkolás: kitérnek a kérdések elől a szocialisták

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ménesi Imrével ellentétben Kozma József legalább válaszolt, igaz, nem lettünk tőle sokkal okosabbak.

Mint azt a SzegedMa megírta, a legutóbbi közgyűlésen a baloldal minden előre bejelentett emelést megszavazott, így amellett, hogy tovább drágul a parkolás, újabb parkolási zónákat vezetnek be Szegeden. Ha ez nem lett volna elég,

MÉNESI IMRE, RÓKUS SZOCIALISTA KÉPVISELŐJE AZT MONDTA, A LAKÓK JAVASOLJÁK NEKI, HOGY RÓKUSON IS TEGYÉK FIZETŐSSÉ A PARKOLÁST, HOGY TÖBB HELY JUSSON NEKIK.

Szerettük volna megtudni Ménesitől, hányan fordultak hozzá ezzel a javaslattal, de sajnos telefonon nem volt hajlandó válaszolni és írásos megkeresésünkre több mint egy hete nem reagál.

A hír kapcsán hatalmas kommentháború bontakozott ki cikkünk alatt. A hozzászólók többsége egyértelműen ellenzi az ötletet. Sőt, volt aki megjegyezte, nem fizetős parkolást, hanem parkolási lehetőséget kértek Ménesitől még 2018-ban, de a képviselő még nem tett semmit az üggyel kapcsolatban.

Többen is felvetették lapunknak, hogy a lakótelepi parkolás kérdésében az egyik megoldás az lehetne, ha a szupermarketek parkolóit kedvezményesen vehetnék igénybe a helyi lakosok.

Mint ismert, még tavaly novemberben vezette be több makkosházi multi is a fizetős parkolást, ezalól a vásárlók jelentenek kivételt, de ha egy óránál tovább hagyják ott autójukat, akkor nekik is zsebbe kell nyúlniuk.

A felvetés kapcsán rákérdeztünk Kozma Józsefnél, Makkosháza szocialista képviselőjénél, hogy:

  • Gondolt-e arra, hogy a Makkosházi szupermarketekkel felveszi a kapcsolatot, annak érdekében hogy a parkolóikban kedvezményesen parkolhassanak a helyi lakosok?
  • Szerinte hogyan lehetne megoldani a lakótelepi parkolási nehézségeket?
  • Adott esetben támogatná, hogy Makkosházán is fizetőssé váljon a parkolás?

Egy nappal később meg is érkezett a válasz:

Ménesi Imre közgyűlésen elhangzott felszólalása egyértelmű, és nem az, amire kérdéseit alapozta.” – írta válaszlevelében Kozma.

Nem érheti szó a ház elejét, hiszen Ménesi Imrével ellentétben Kozma József legalább válaszolt, igaz, nem lettünk tőle sokkal okosabbak…

Előző sztori

Narancssárga színben pompázik a szuperhold szerda éjjel

Következő sztori

Visszaéltek Karikó Katalin nevével