122 éve nem volt ilyen meleg Szegeden és környékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, továbbra is fojtogató hőség van Szegeden, és még a tömegközlekedési eszközökön is alig lehet megmaradni. Az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete szerint hőséghullámok idején akár 20 százalékkal is megemelkedhet a rosszullétek száma. Szerencsére pénteken tetőzött a kánikula, igaz, most sem lélegezhetünk fel túlságosan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az idei június 22,1 fokos átlagával országosan a harmadik legmelegebb lett 1901 óta, megelőzve a tavalyit. Az ország délkeleti részén volt a legmelegebb, olyannyira, hogy egyes területeken – köztük Szegeden is – a mostani június volt a legmelegebb az elmúlt 122 év alapján.

Hozzátették, az előzetes, automata adatok alapján a délkeleti országrészben, valamint az ország legkeletibb részén 2022 júniusa ráadásul a legszárazabb is volt a XX. század eleje óta.

Megírtuk, hogy egy tanulmány szerint tartósan és életveszélyesen forró lehet a nyár az Alföldön és kiváltképp Szegeden, ha nem csökkentjük a károsanyag-kibocsátásokat.

Előző sztori

Visszaállt az eredeti menetrend a Mezőhegyes-Újszeged vasútvonalon

Következő sztori

Csaknem megduplázta gyártókapacitását a szegedi CE Glass csoport