Mezítláb gázolt az eső utáni városi “tóba” az ellenzéki képviselő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője ötletes szemléltetést talált ki, hogy felhívja a figyelmet a Stefánia vízelvezetésének hiányosságaira.

Mutatjuk:

Az éjszakai esőzés után visszamaradt tavacskában állt bele mezítláb, és bizony majdnem bokáig ért a víz. Pedig nem is az a „hatalmas” eső volt éjszaka.

A legtöbb víz az akadálymentes részen áll meg, így aki mozgásában korlátozott, az vagy a vízen keresztülgázolva vagy csak a padkán keresztül folytathatja útját, a vakoknak és látássérülteknek kialakított vezetősávok pedig tócsákba vezetnek.

De a közeli bicikliut szélén is vastagon megáll a víz.

Az már csak hab a tortán, hogy nemrégiben egy, az éppen aktuális munkához anyagot szállító kamion beszakította a burkolatot, ami meg is süllyedt.

-A sok apró hiba egyértelművé teszi, hogy nem volt gondos tervezés és a kivitelezés is kontármunka volt, de a műszaki ellenőr felelőssége is egyértelmű, mert a területet ő vette át. Az örömteli, hogy több esetben korrigálják a hibákat, de ezek a munkálatok pénzbe kerülnek, az előjövő hibák pedig bosszúságot okoznak-mondta Chovanecz Kata.

Nem ez az első minőségi probléma a másfél éve átadott Stefánián és közvetlen környékén. Korábban megírtuk, hogy a vár előtt a burkolat kezdett szétesniezt javították is-majd olvasóink jelezték, hogy a gyepszőnyeg hiányos és kopottas, de alig néhány hete annak, hogy Roosevelt téren is az esővíz okozott gondot-itt szintén korrigálni kellett a korábban elvégzett munkát.

Előző sztori

Mintegy száz rendezvénnyel várják az érdeklődőket a szegedi könyvhéten

Következő sztori

Egyszerre négy gyermeket szült, a babák mégsem ikrek