Ismét reménykedhetnek a Cserepes sor lakói

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik jobb belátásra tért az önkormányzat és nyitott a megállapodásra a Cserepes sor 9-14 szám alatt lakókkal. Mint arról többször beszámoltunk, az ottani ingatlanokban 70 százalékos tulajdona van az önkormányzatnak, a maradék 30 százalékon a lakók osztoznak. Csakhogy az önkormányzat egyáltalán nem gondos gazdája a területnek és nem is volt nyitott a lakókkal az egyeztetésre, illetv a komprumisszumra.

Ha pedig mégis született egyezség, azt felrúgta.

A lakóknak a társasházak közös képviseletét ellátó Chovanecz Kata sietett segítségére. Úgy tűnik sikerült is segítenie. Néhány napja, a tulajdonostárs (önkormányzat) segítsége nélkül összegyűjtött szemét ügyben körvonalazódni látszik ugyanis a megoldás.

-Hétfőn 14 órakor rendkívüli közgyűlés lesz A tulajdonsosok itt egyeztetik a társasházi feladataikat, köztük a szemét elszállítását. Most úgy látom, hogy az önkormányzat is megegyezésre törekszik, a tulajdonsok által elvégzett munkát nem vitatják. Az elszállításra került hulladék mennyiségében egyezkedés történt, a lomtalanításkor elszállított 30 köbméter lomot bár a magantulajdonsok pakolták ki de ezt a mennyiséget tulajdoni hányad arányában az önkormányzat “magáénak” tudja, mintha ő oldotta volna meg a 21 köbméter kipakolását, de a magántulajdonosok ezzel nem akarnak vitatkozni.

A lakók a megoldást keresik és nem a gáncsoskodást

-tájokzatatta lapunkat Chovanecz Kata.

Előző sztori

“Így bántják Ruzsa Rolandot”: atomjaira zúzták a plakátjait Dorozsmán

Következő sztori

Több helyen is balesetveszélyesek a szegedi kerékpárutak