Politika

Fura magyarázattal állt elő Komjáti Zoltán, aki Hitlert lájkolta, és az "életteret" hirdette!

Fura magyarázattal állt elő Komjáti Zoltán, aki Hitlert lájkolta, és az "életteret" hirdette!

2022. május 31., kedd
Fura magyarázattal állt elő Komjáti Zoltán, aki Hitlert lájkolta, és az "életteret" hirdette!

Több necces poszt után szerettük volna megtudni Komjáti Zoltán álláspontját saját viselkedéséről, ezért a Jobbik szegedi elnökét, a kiskundorozsmai időközi választás Összefogás Szegedért Mozgalom képviselő-jelöltjét egy sajtótájékoztató után kérdeztük arról, hogy miért lájkolgatja a Hitlert jelentő jelet, és miért népszerűsítette a hitleri élettér gondolatát.

Mi az a 88?

Amint azt a SzegedMa megírta, néhány napja még Hitlert éltette , de legalábbis lájkolt egy ilyen posztot a Facebook-oldalán a képviselő-jelölt. Így:

Amikor rékérdeztünk arra, hogy miért lájkolgat közismerten náci jelet, Komjáti válasza nemes egyszerűséggel az volt, hogy "ez fake news". Azt is állította, hogy nem tudja mit jelent a 88-as szám. Elmagyaráztuk neki, amit több forrás ( ITT és ITT ) is megerősített, hogy a 88 az ábécé nyolcadik betűjére utal, vagyis a H-t jelöli.

Azaz a 88 jelentése HH, vagyis Heil Hitler, amit nácik tömegei szoktak magukon viselni és magukra tetováltatni.

Például így:

Fotó: MARTIN SCHUTT/dpa

A németországi szabályok egyébként tiltják ezen náci köszöntés használatát is.

Élettér

A szegedi Jobbik korábban Jobbik Élettér Munkacsoport nevű szerveződést hozott létre, amelynek célja a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek" visszaszerzése és a „magyar faj" ügyének képviselete volt.

Az élettér, németül Lebensraum, egy német geopolitikai fogalom, amelyet Hitler annak a teóriájának keretében használt fel, amely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett.

Tóth Péter, a Jobbik volt megyei elnöke töltötte fel azt a prezentációt, ami a Jobbik egyik munkacsoportjának ideológiáját, céljait és struktúráját mutatja be.

Komjáti közösségi oldalán megosztott egyik fotón is

életteres pólóban feszít

egy rá nagyon hasonlító alak, és mivel ez az egyetlen olvasható szöveg a képen, mondhatni hangsúlyos is, egyértelmű, mire utal és mit akar kifejezni vele a viselője, vagy a képet posztoló.

Komjáti itt már nem keresett kibúvót sem, egyszerűen kijelentette: nem akar ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.