Egészség

Hamarosan már a gyerekek is kaphatnak oltást

Hamarosan már a gyerekek is kaphatnak oltást

2021. december 1., szerda
Hamarosan már a gyerekek is kaphatnak oltást

A tervezettnél egy héttel hamarabb, december 13-án kezdődik a gyermekeknek szánt Pfizer-adagok kiszállítása.

Miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyta a Pfizer vakcina ajánlását az 5 és 12 év közöttieknek november 25-én, el is kezdte a gyártó megszervezni az első szállítmányok kiszállítását. Az eredeti tervek szerint december 20-án kezdték volna meg a kiszállítást, ám a gyártó rendkívüli kapacitásai miatt ez egy héttel hamarabb bekövetkezhet.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be a Kossuth Rádióban, hogy két millió adag vakcina érkezik a gyerekek számára. Akkor még december 20-ára, azaz a szállítmányozások első napjára 130 ezer adag érkezését becsülte a kormány, a gyártó döntése értelmében ez minden bizonnyal egy héttel hamarabb érkezik meg.

Közben a tavasszal beoltott középiskolások fél évvel későbbi immunválaszát is megfigyelték, az eredmények pedig a lehető legjobbnak bizonyulnak: 100 százalékos a védettségük.

Ugyanakkor Európa-szerte terjed és aggodalmat okoz a közel 50 mutációt tartalmazó omikron variáns.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.