Egészség

Szegedi tiniknek jó hír: náluk is 100%-os a Pfizer!

Szegedi tiniknek jó hír: náluk is 100%-os a Pfizer!

2021. november 23., kedd
Szegedi tiniknek jó hír: náluk is 100%-os a Pfizer!

Áttörést jelentő vizsgálati eredményre jutott a Pfizer-BioNTech: a harmadik, azaz utolsó fázisú klinikai eredmények szerint 12 és 15 éves kor között 100 százalékban segít megakadályozni az oltás a koronavírus-fertőzést!

Az eredmény azért rendkívül fontos, mert a gyerekek a koronavírus kiemelt terjesztőinek számítanak. Továbbá náluk is előfordul a súlyos lefolyású, és a halálos kimenetelű betegség is, nem beszélve a poszt-Covid szindróma kialakulásáról.

A vizsgálati eredmények kimutatásához 2228 gyermek kapta meg a Pfizer védőoltását. Fél év elteltével közülük senki sem kapta el a vírust. A palcebo-t kapott kontrollcsoportban 30-an fertőződtek meg.

Albert Bourla, a Pfizer vezetője azt is hozzátette, hogy komoly mellékhatás továbbra sem fordult elő a beoltottak között. A 12-15 év közötti gyermekek a felnőttek 30 mikrogrammos adagját kapják, de már tesztelik a védőoltást az ennél fiatalabbak körében is, akik 10 mikrogrammot kapnak.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.