Szegedi tiniknek jó hír: náluk is 100%-os a Pfizer!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áttörést jelentő vizsgálati eredményre jutott a Pfizer-BioNTech: a harmadik, azaz utolsó fázisú klinikai eredmények szerint 12 és 15 éves kor között 100 százalékban segít megakadályozni az oltás a koronavírus-fertőzést!

Az eredmény azért rendkívül fontos, mert a gyerekek a koronavírus kiemelt terjesztőinek számítanak. Továbbá náluk is előfordul a súlyos lefolyású, és a halálos kimenetelű betegség is, nem beszélve a poszt-Covid szindróma kialakulásáról.

A vizsgálati eredmények kimutatásához 2228 gyermek kapta meg a Pfizer védőoltását. Fél év elteltével közülük senki sem kapta el a vírust. A palcebo-t kapott kontrollcsoportban 30-an fertőződtek meg.

Albert Bourla, a Pfizer vezetője azt is hozzátette, hogy komoly mellékhatás továbbra sem fordult elő a beoltottak között. A 12-15 év közötti gyermekek a felnőttek 30 mikrogrammos adagját kapják, de már tesztelik a védőoltást az ennél fiatalabbak körében is, akik 10 mikrogrammot kapnak.

(via Index)

Előző sztori

Szegedet komolyan érinti a csempész útvonal

Következő sztori

Szegedi szülők figyelem: decembertől nem mehet be akárki az iskolába!