Politika

Tápai Péter: Mihálik Edvin úgy hazudik, mint Gyurcsány

Tápai Péter: Mihálik Edvin úgy hazudik, mint Gyurcsány

2021. október 22., péntek
Tápai Péter: Mihálik Edvin úgy hazudik, mint Gyurcsány

Tápai úgy látja, a Botka László vezette önkormányzat a konstruktív együttműködés helyett folyamatosan acsarkodik és ennek legújabb felbujtója az a Mihálik Edvin, aki zöld tanácsnokként még nem szólalt meg zöld ügyekben, kivéve a legutóbbi közgyűlésen, amikor a zöld szigetek megszüntetése volt a napirendi pont. Hozzátette, hogy Ménesi Imre rasszista kijelentéseire sem reagált a fiatal politikus.

Tápai aláhúzta, a baloldali propaganda állításaival szemben éves szinten 3 milliárd forint marad Szeged kasszájában az Orbán-kormány adósságkompenzációjának köszönhetően.

A frakcióvezető kiemelte, hogy a pandémia legnehezebb időszakában az embereket azzal segítette a kormány, hogy elengedte a parkolási díjakat. Ugyanezt a célt szolgálja a megfelezett iparűzési adó. Rávilágított, hogy ez a pénz az embereknél marad, nem a várostól vonja el a kormány.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben Mihálik a harmadik híddal támadja a kormányt, a momentumos párttársa, Nagy Sándor alpolgármester már az átkelő terveit mutogatja.

Hozzátette, Botka László a kampányai során eddig hatszor ígérte meg a harmadik Tisza-hidat, mégis az Orbán-kormány az első, amely lépéseket tett a megvalósítás érdekében.

A szegedi Fidesz alelnöke megjegyezte, Mihálik legutóbb annak a kormánynak a szóvivőjét (Szentkirályi Alexandrát – a szerk.) támadta, amely a harmadik legmagasabb gazdasági fejlődést produkálja az EU-ban. Elmondta, jelenleg 7.5 százalékos növekedést prognosztizálnak, míg a 2010 előtti időszakban ugyanekkora csökkenés volt a magyar gazdaságban.

Emlékeztette Mihálikot, hogy a Gyurcsány-kormány az ígérete ellenére drasztikusan megemelte a lakossági gáz árát. Összehasonlításképp elmondta, az Orbán-kormány rezsicsökkentésének köszönhetően jelenleg a tényleges rezsi 40 százalékát fizetik a magyarok és napjainkban 15 százalékon van az SZJA mértéke, holott ez Gyurcsány idején 38 százalék volt.

Tápai úgy véli, a momentumos képviselőnek inkább a város ügyeivel kellene foglalkoznia, de abban az esetben, ha az országos politikai karriert választja, mondjon le a tisztségéről.

Végezetül elmondta, a szegedi Fidesz feladata, hogy a józanság talaján maradva azokkal a tényekkel állítsák szembe a szegedieket, amelyek jobb életet eredményeznek és nem kívánnak felülni Mihálik Edvin "hazugságvonatára".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.