Tápai Péter: Mihálik Edvin úgy hazudik, mint Gyurcsány

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Fidesz frakcióvezetője szerint Mihálik Edvin a tények és a valóság figyelmen kívül hagyásával kezdett bele legutóbbi rágalom hadjáratába.

Tápai úgy látja, a Botka László vezette önkormányzat a konstruktív együttműködés helyett folyamatosan acsarkodik és ennek legújabb felbujtója az a Mihálik Edvin, aki zöld tanácsnokként még nem szólalt meg zöld ügyekben, kivéve a legutóbbi közgyűlésen, amikor a zöld szigetek megszüntetése volt a napirendi pont. Hozzátette, hogy Ménesi Imre rasszista kijelentéseire sem reagált a fiatal politikus.

Tápai aláhúzta, a baloldali propaganda állításaival szemben éves szinten 3 milliárd forint marad Szeged kasszájában az Orbán-kormány adósságkompenzációjának köszönhetően.

A frakcióvezető kiemelte, hogy a pandémia legnehezebb időszakában az embereket azzal segítette a kormány, hogy elengedte a parkolási díjakat. Ugyanezt a célt szolgálja a megfelezett iparűzési adó. Rávilágított, hogy ez a pénz az embereknél marad, nem a várostól vonja el a kormány.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben Mihálik a harmadik híddal támadja a kormányt, a momentumos párttársa, Nagy Sándor alpolgármester már az átkelő terveit mutogatja.

Hozzátette, Botka László a kampányai során eddig hatszor ígérte meg a harmadik Tisza-hidat, mégis az Orbán-kormány az első, amely lépéseket tett a megvalósítás érdekében.

A szegedi Fidesz alelnöke megjegyezte, Mihálik legutóbb annak a kormánynak a szóvivőjét (Szentkirályi Alexandrát – a szerk.) támadta, amely a harmadik legmagasabb gazdasági fejlődést produkálja az EU-ban. Elmondta, jelenleg 7.5 százalékos növekedést prognosztizálnak, míg a 2010 előtti időszakban ugyanekkora csökkenés volt a magyar gazdaságban.

Emlékeztette Mihálikot, hogy a Gyurcsány-kormány az ígérete ellenére drasztikusan megemelte a lakossági gáz árát. Összehasonlításképp elmondta, az Orbán-kormány rezsicsökkentésének köszönhetően jelenleg a tényleges rezsi 40 százalékát fizetik a magyarok és napjainkban 15 százalékon van az SZJA mértéke, holott ez Gyurcsány idején 38 százalék volt.

Tápai úgy véli, a momentumos képviselőnek inkább a város ügyeivel kellene foglalkoznia, de abban az esetben, ha az országos politikai karriert választja, mondjon le a tisztségéről.

Végezetül elmondta, a szegedi Fidesz feladata, hogy a józanság talaján maradva azokkal a tényekkel állítsák szembe a szegedieket, amelyek jobb életet eredményeznek és nem kívánnak felülni Mihálik Edvin “hazugságvonatára”.

Előző sztori

A járványügyi szabályok betartását szorgalmazza a Magyar Orvosi Kamara az ünnepi rendezvényeken

Következő sztori

Szegeden is jelentősen drágultak az ingatlanok!