“Rasszista”, ezért le kell mondania Ménesi Imre képviselőnek az ellenzék szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Német Ferenc képviselő ma reggel rövid sajtótájékoztatójában elevenítette fel Ménesi Imre múlt pénteki felszólalását, amit a közgyűlésen engedett el. A Cserepes sor környékén lakó képviselő többek között azt találta mondani, hogy a szegediek a szemetüket járnak lerakni oda és “fehér embert” is alig látni.

Az elárverezésre bocsátott Cserepes sori piac éles közgyűlési vitájában a felszólalók egyike volt Ménesi Imre, aki megpróbálta a vita hajrájában helyreigazítani a szegedi Fidesz és Szabó Bálint álláspontját a piac elértéktelenedéséről, vagy “áron aluli elkótyavetyélésről”. A baloldali képviselő felszólalása azonban enyhén szólva is elég sajátosra sikerült – az ellenzék szerint.

A legérdekesebb részeket kivágtuk Ménesi beszédéből. Ezek így szóltak:

A teljes beszédet is vissza lehet nézni, be is időzítettük a közgyűlés azon pontját, ahol a beszédét kezdi a képviselő, íme:

Ménesi elmondja, hogy az ellenzék által megnevezett Zöldszigettől 50 méterre egy szemétlerakóhely található. Szó szerint így szól:

,,Állítólag a szegediek odahordják a szemetet.”

Megemlíti azt is, hogy az elmúlt 15 évben hétköznap nem nagyon volt szerinte piac, csak hétvégén, de akkor is alig. Csakhogy ezután még egy mondattal túlcizellál: ,,Hétköznap ott fehér ember nem volt, másmilyen igen.” Azt is hozzátette, hogy ahogy fokozatosan távolítják el az ottlakókat, az ő telke annál értékesebb lesz.

A szegedi Fidesz bocsánatkérést vár

Német Ferenc ma reggeli rövid sajtótájékoztatójában a fent is említett kijelentéseket megengedhetetlennek tartotta. Szerinte a kijelentése nyílt szegényellenesség, cigányozás, és primitív rasszizmus. – Jól értik, szegényellenesség egy szocialista képviselőtől, akik állandóan telesírják a párnájukat a szegényekért, de amikor segíteni kellene rajtuk, akkor nem csinálnak semmit – nyilatkozta a fideszes képviselő. Szerinte a szolidaritás a városházán csak a szlogen része, a valóság mást mutat.

Véleménye szerint Ménesi nem csupán az ottlakókat, hanem az egész város lakosságát megsértette azzal, hogy állítása szerint ,,a kedves szegediek, ahol meglátnak egy kukát, oda hordja a fél város a szemetet.” Ezt Ménesi egyébként a hulladékgyűjtő szigetek megszüntetése kapcsán tette hozzá felszólalásához. Német szerint a szocialista képviselő általánosít, azt mondja a szegediekről, hogy szemetelnek, mocskot hagynak maguk után.

,,Sem a cigányozás, sem a szegediek sértegetése nem fogadható el, ezért a Szegedi Fidesz azt javasolja Ménesi Imrének, hogy kérjen bocsánatot és vonuljon vissza a közélettől.” – mondta.

Felszólította továbbá Botka Lászlót és Mihálik Edvint, hogy határolódjanak el Ménesitől. A sajtótájékoztatót a Szegedma élőben közvetítette, lentebb teljes hosszában visszanézhető:

(Borítóképünk forrása: Ménesi Imre közösségi oldala)

Előző sztori

Súlyos Covid-betegeket szállítanak át Romániából Szegedre

Következő sztori

Karrier- és felkészítőnapokat tartanak az SZTE-n