Politika

"Rasszista", ezért le kell mondania Ménesi Imre képviselőnek az ellenzék szerint

"Rasszista", ezért le kell mondania Ménesi Imre képviselőnek az ellenzék szerint

2021. október 13., szerda
"Rasszista", ezért le kell mondania Ménesi Imre képviselőnek az ellenzék szerint

Német Ferenc képviselő ma reggel rövid sajtótájékoztatójában elevenítette fel Ménesi Imre múlt pénteki felszólalását, amit a közgyűlésen engedett el. A Cserepes sor környékén lakó képviselő többek között azt találta mondani, hogy a szegediek a szemetüket járnak lerakni oda és "fehér embert" is alig látni.

Az elárverezésre bocsátott Cserepes sori piac éles közgyűlési vitájában a felszólalók egyike volt Ménesi Imre, aki megpróbálta a vita hajrájában helyreigazítani a szegedi Fidesz és Szabó Bálint álláspontját a piac elértéktelenedéséről, vagy "áron aluli elkótyavetyélésről". A baloldali képviselő felszólalása azonban enyhén szólva is elég sajátosra sikerült - az ellenzék szerint.

A legérdekesebb részeket kivágtuk Ménesi beszédéből. Ezek így szóltak:

A teljes beszédet is vissza lehet nézni, be is időzítettük a közgyűlés azon pontját, ahol a beszédét kezdi a képviselő, íme:

Ménesi elmondja, hogy az ellenzék által megnevezett Zöldszigettől 50 méterre egy szemétlerakóhely található. Szó szerint így szól:

,,Állítólag a szegediek odahordják a szemetet."

Megemlíti azt is, hogy az elmúlt 15 évben hétköznap nem nagyon volt szerinte piac, csak hétvégén, de akkor is alig. Csakhogy ezután még egy mondattal túlcizellál: ,,Hétköznap ott fehér ember nem volt, másmilyen igen." Azt is hozzátette, hogy ahogy fokozatosan távolítják el az ottlakókat, az ő telke annál értékesebb lesz.

A szegedi Fidesz bocsánatkérést vár

Német Ferenc ma reggeli rövid sajtótájékoztatójában a fent is említett kijelentéseket megengedhetetlennek tartotta. Szerinte a kijelentése nyílt szegényellenesség, cigányozás, és primitív rasszizmus. - Jól értik, szegényellenesség egy szocialista képviselőtől, akik állandóan telesírják a párnájukat a szegényekért, de amikor segíteni kellene rajtuk, akkor nem csinálnak semmit - nyilatkozta a fideszes képviselő. Szerinte a szolidaritás a városházán csak a szlogen része, a valóság mást mutat.

Véleménye szerint Ménesi nem csupán az ottlakókat, hanem az egész város lakosságát megsértette azzal, hogy állítása szerint ,,a kedves szegediek, ahol meglátnak egy kukát, oda hordja a fél város a szemetet." Ezt Ménesi egyébként a hulladékgyűjtő szigetek megszüntetése kapcsán tette hozzá felszólalásához. Német szerint a szocialista képviselő általánosít, azt mondja a szegediekről, hogy szemetelnek, mocskot hagynak maguk után.

,,Sem a cigányozás, sem a szegediek sértegetése nem fogadható el, ezért a Szegedi Fidesz azt javasolja Ménesi Imrének, hogy kérjen bocsánatot és vonuljon vissza a közélettől." - mondta.

Felszólította továbbá Botka Lászlót és Mihálik Edvint, hogy határolódjanak el Ménesitől. A sajtótájékoztatót a Szegedma élőben közvetítette, lentebb teljes hosszában visszanézhető:

(Borítóképünk forrása: Ménesi Imre közösségi oldala)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.