Politika

Szentkirályi: Nem teszünk politikai különbséget, Szeged is számíthat ránk!

Szentkirályi: Nem teszünk politikai különbséget, Szeged is számíthat ránk!

2021. október 20., szerda
Szentkirályi: Nem teszünk politikai különbséget, Szeged is számíthat ránk!

Mint ismeretes, Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztás második fordulóját, így a hódmezővásárhelyi polgármester lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben. A kormányszóvivő elmondta, tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy ebből a baloldali katyvaszból végül ki az, akit előretolnak. Hangsúlyozta, a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy a magyar embereknek minél élhetőbb országa legyen, és hogy elmondják: ezeknek az eredményeknek a megvédése a tét a jövő tavaszi választáskor.

– Ne feledjük például a gazdaság kiváló teljesítményét, vagy éppen a családtámogatásokat. Ezekért kell továbbra is harcolnunk – emelte ki Szentkirályi.

Fotó: Sándor Judit

Mint azt a SzegedMa megírta, a lemondatná a polgármesteri pozícióról Márki-Zay Pétert a vásárhelyi Fidesz. A kormánybiztos ezzel kapcsolatban elmondta, Karácsony Gergely példája is megmutatta, milyen az, amikor valaki a politikai ambíciói miatt háttérbe szorította azt a feladatát, amivel az emberek megbízták. Kiemelte, ennek az adott város, akár Hódmezővásárhely, akár Budapest issza meg a levét a levét. Hozzátette, a polgármester morális belátására lehetne számítani, majd a jövő eldönti, hogy ez mennyire van meg.

Szentkirályi reagált Szeged baloldali városvezetésének folyamatos kritikáira, miszerint a kormány támogatások helyett súlyos milliárdokat von el a várostól.

– Szeged ugyanúgy, ahogy bármelyik másik város – legyen az egy kisebb település, falu vagy nagyváros – számíthat a kormány támogatására.

Minden településen magyar emberek élnek, akiknek ez a kormánya, és akiknek a jólléte érdekében a kormány cselekszik. Nem teszünk politikai különbséget, Szeged is ugyanúgy számíthat ránk, mint akár a főváros – szögezte le a kormányszóvivő.

A koronavírus kapcsán Szentkirályi megemlítette, az oltásoknak hála, egy másik helyzetben vagyunk, mint a korábbi járványhullámokban, így nincs szükség olyan pótmegoldásokra, mint a maszkviselés, vagy a bezárások.

A migrációt illetően úgy fogalmazott, amíg ez a kormány lesz hatalmon, továbbra is arra számíthatnak a magyar emberek, hogy nem lesz rés a pajzson. Úgy véli, ezért lesz is nagyon fontos a jövő évi választás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.