Politika

Előválasztás: rekordalacsony lehet a részvétel az egyik szegedi körzetben

Előválasztás: rekordalacsony lehet a részvétel az egyik szegedi körzetben

2021. szeptember 10., péntek
Előválasztás: rekordalacsony lehet a részvétel az egyik szegedi körzetben

Dr. Bellányi Balázs, az ÚVNP képviselőjelölt-jelöltje nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 400 aláírást, így lemarad a Csongrád 2-es választókörzet előválasztásáról. Bellányi a kudarcot részben azzal magyarázza, hogy rendkívül kevesen érdeklődnek az előválasztás iránt.

– A 450 leadott jelölésből csak 352 lett érvényes, ez sajnos nem elég a jelöltségemhez. Ugyanakkor jó eredmény, hogy egyedül, egy ismeretlen párt tagjaként sikerült ennyi támogatót szerezni úgy, hogy az előválasztás iránti érdeklődés nagyon alacsony és sokan féltek is aláírni az ívet – írta Facebook-bejegyzésében Bellányi.

A posztban kitért arra, hogy a négy jelölt vele együtt összesen nagyjából 2500 ajánlást adott le és, mivel egyvalaki több ajánlást is leadhat, ez ennél kevesebb résztvevőt jelent.

– Ez sajnos azt vetíti előre, hogy az előválasztáson ebben a körzetben 3000 alatt várható a szavazatok száma – fogalmazott.

Keveseket érdekel
Korábban megírtuk, hogy négy külön felmérés adatai szerint rendkívül gyér érdeklődés kíséri az “ellenzéki előválasztásnak” elnevezett kampányt. Egyelőre az látszik a kutatásokból, hogy nagyon alacsony lesz majd a részvétel, és csak a “hardcore kormányellenes szavazók B-közepe” mozdul meg majd jó esetben.

A visszafogott érdeklődés egyfajta magyarázat lehet arra, hogy egyes jelöltek miért költenek horribilis összegeket a közösségi médiában hirdetésekre. Binszki József – aki a szegedi jelöltek közül messze a legtöbbet költi erre a célra – szerint az előválasztás dönti el, megéri-e milliókat szánni a közösségi médiára.

Szintén a Csongrád 2-es választókörzet előválasztásának sajátossága, hogy egyes felmérések szerint a jelöltek elutasítottsága magasabb, mint bármelyikük támogatottsága.

https://szegedma.hu/2021/08/elovalasztas-nagy-az-elutasitottsaga-a-szegedi-jelolteknek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.