Politika

Nagyon keveseket érdekel az "előválasztás" - De mi az oka az érdektelenségnek?

Nagyon keveseket érdekel az "előválasztás" - De mi az oka az érdektelenségnek?

2021. augusztus 23., hétfő
Nagyon keveseket érdekel az "előválasztás" - De mi az oka az érdektelenségnek?

A lapunk birtokába került, négy külön felmérés adatai szerint rendkívül gyér érdeklődés kíséri az "ellenzéki előválasztásnak" elnevezett kampányt. Egyelőre az látszik a kutatásokból, hogy nagyon alacsony lesz majd a részvétel, és csak a "hardcore kormányellenes szavazók B-közepe" mozdul meg majd jó esetben - magyarázta forrássunk.

Szegeden is érezni némi fásultságot, a lelkesnek tűnő közösségi oldalas áradozások ellenére.

A jelöltek arra számítanak, hogy a városban és a környékén együttvéve néhány ezer szavazója lesz majd az előválasztásnak, így akár egyetlen ember meggyőzése is sokat jelenthet

- ismerték el a Telexnek a kormányellenes jelöltek.

Azt forrásaink is megerősítették, tisztában vannak vele a baloldali pártok, hogy keveseket mozgat az előválasztás, ezért a mozgósítás lesz a legfontosabb. Vagyis az, hogy

rávegyék a legkeményebb magot a szavazásra, mégpedig úgy, hogy arra az emberre ikszeljenek, akire rámutattak.

A dögunalmas "előválasztási kampány" annak is betudható Szegeden, hogy egyrészt az emberek azt érezhetik a sok kavarás és "bazári alkudozás" miatt, hogy az ő akaratuk "hátrébb sorolódott" a pártokéinál; másrészt ezúttal Botka László nem a kirakatba pakolta magát, hanem meghúzódik a háttérben. Kétségkívül ő a legerősebb húzónév, mindig is ő volt, most azonban a különféle belső megegyezések miatt látszólag kimarad az előválasztásból.


https://szegedma.hu/2021/06/binszki-jozsef-kizart-hogy-visszalepjek-szabo-sandor-javara-le-fogom-gyozni
https://szegedma.hu/2021/08/gyurcsany-szerint-nem-a-kocsmanacik-veszelyesek

A fentieknél jóval izgalmasabb kérdés az, hogy miért nem érdekli az emberek jelentős részét a kormányellenes tömb "előválasztása", és a hónapok óta tartó kampányuk? Nem is beszélve arról a tömegről, amely nem fidesz párti, tehát elviekben érdekelt lenne a kormányváltásban.

Nincs kormányváltó hangulat

Azt szinte minden publikus közvéleménykutatás megerősíti, hogy nincs kormányváltó hangulat Magyarországon, és azt is, hogy a másfél éves járvány, nehézségek, bezártság, és a 11 éves jobboldali kormányzás ellenére a kormány népszerűsége nem látszik érdemben csökkenni. Sőt: a kormány támogatottsága országosan önmagában nagyobb, mint az egyesült ellenzéké együttvéve.

Mi úgy tudjuk, ez az, ami miatt a leginkább aggódnak a kormányellenes oldalon, és mindent elkövetnek azért, hogy "tűzbe hozzák" - felhergeljék - az embereket azért, hogy minél többen elinduljanak "leszavazni" Orbánékat. A fő célközönség tehát a bizonytalan szavazó. A gond(juk) az, hogy nem igazán működik az eddigi hergelés, csak egy nagyon szűk réteg esetében.

(Borítóképünk forrása: Szabó Sándor (MSZP) közösségi oldala)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.