Nagyon keveseket érdekel az “előválasztás” – De mi az oka az érdektelenségnek?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lapunk birtokába került, négy külön felmérés adatai szerint rendkívül gyér érdeklődés kíséri az “ellenzéki előválasztásnak” elnevezett kampányt. Egyelőre az látszik a kutatásokból, hogy nagyon alacsony lesz majd a részvétel, és csak a “hardcore kormányellenes szavazók B-közepe” mozdul meg majd jó esetben – magyarázta forrássunk.

Szegeden is érezni némi fásultságot, a lelkesnek tűnő közösségi oldalas áradozások ellenére.

A jelöltek arra számítanak, hogy a városban és a környékén együttvéve néhány ezer szavazója lesz majd az előválasztásnak, így akár egyetlen ember meggyőzése is sokat jelenthet

ismerték el a Telexnek a kormányellenes jelöltek.

Azt forrásaink is megerősítették, tisztában vannak vele a baloldali pártok, hogy keveseket mozgat az előválasztás, ezért a mozgósítás lesz a legfontosabb. Vagyis az, hogy

rávegyék a legkeményebb magot a szavazásra, mégpedig úgy, hogy arra az emberre ikszeljenek, akire rámutattak.

A dögunalmas “előválasztási kampány” annak is betudható Szegeden, hogy egyrészt az emberek azt érezhetik a sok kavarás és “bazári alkudozás” miatt, hogy az ő akaratuk “hátrébb sorolódott” a pártokéinál; másrészt ezúttal Botka László nem a kirakatba pakolta magát, hanem meghúzódik a háttérben. Kétségkívül ő a legerősebb húzónév, mindig is ő volt, most azonban a különféle belső megegyezések miatt látszólag kimarad az előválasztásból.A fentieknél jóval izgalmasabb kérdés az, hogy miért nem érdekli az emberek jelentős részét a kormányellenes tömb “előválasztása”, és a hónapok óta tartó kampányuk? Nem is beszélve arról a tömegről, amely nem fidesz párti, tehát elviekben érdekelt lenne a kormányváltásban.

Nincs kormányváltó hangulat

Azt szinte minden publikus közvéleménykutatás megerősíti, hogy nincs kormányváltó hangulat Magyarországon, és azt is, hogy a másfél éves járvány, nehézségek, bezártság, és a 11 éves jobboldali kormányzás ellenére a kormány népszerűsége nem látszik érdemben csökkenni. Sőt: a kormány támogatottsága országosan önmagában nagyobb, mint az egyesült ellenzéké együttvéve.

Mi úgy tudjuk, ez az, ami miatt a leginkább aggódnak a kormányellenes oldalon, és mindent elkövetnek azért, hogy “tűzbe hozzák” – felhergeljék – az embereket azért, hogy minél többen elinduljanak “leszavazni” Orbánékat. A fő célközönség tehát a bizonytalan szavazó. A gond(juk) az, hogy nem igazán működik az eddigi hergelés, csak egy nagyon szűk réteg esetében.

(Borítóképünk forrása: Szabó Sándor (MSZP) közösségi oldala)

Előző sztori

Megérkezett a SZIN térkép és napi bontás!

Következő sztori

Mindenkinek sok pénz eshet le – Százezrekhez lehet majd hozzájutni