Balhé

Egymásnak feszülhet Botka László, az MSZP és a DK Szegeden! Belügyminiszteri szék lehet a tét?

Egymásnak feszülhet Botka László, az MSZP és a DK Szegeden! Belügyminiszteri szék lehet a tét?

2021. július 12., hétfő
Egymásnak feszülhet Botka László, az MSZP és a DK Szegeden! Belügyminiszteri szék lehet a tét?

Egyre több jel utal arra - és erről beszélnek belsős, bennfentes informátorok is -, hogy komoly csata lehet Botka László, az MSZP és a DK között Szegeden. Hogy ki kivel van, ki kit támogat látszólag, és ki kit támogat valójában - pénzzel, erőforrással, médiával, stb. - a háttérben, arról megoszlanak a teóriák, ám azt biztosnak vélik forrásaink is, hogy van egymásnak feszülés a színfalak mögött Szegeden.

Ennek a háborúnak tulajdonítják többen, hogy

Forrásaink úgy vélik, beszédes volt, hogy a legutóbbi Közgyűlésen, amikor Kovács Tamás alpolgármesteri kinevezéséről kellett dönteni, ez csak úgy sikerült Botka Lászlóéknak, hogy ügyészi engedéllyel megjelent az ÁFA-csalással vádolt Joób Márton is, aki beszavazott. A DK képviselői ugyanis tartrózkodtak ebben az esetben, amit vélhetően előre bejelentettek, vagy legalábbis sejteni lehetett - ezért volt szükség Joóbra.

A Momentumot lökdösik előre; a DK és az MSZP egymásnak megy, és egyre több a NYEKERGŐ

Bár a felszín látszólag nyugodt, a szegedi városháza-barát média nem feszegeti az ellentéteket; a mélyben forrnak az indulatok - több informátorunk szerint.

-Ezt a totális vakrepülésben zuhanó momentumos kisgyereket (forrásunk itt Mihálik Edvinre utalt - a szerk.) elképesztően tolják hátulról; olyannyira, hogy a napi politikából gyakorlatilag visszavonult, egyébként sem komolyan vehető arcot "indítanak" vele szemben az előválasztáson; addig ott, ahol biztosan és nyugisan nyerhetnénk, egymásnak engedik az MSZP-t és a DK-t. Ez Szegeden példátlan, eddig ez egy tábor volt nekünk a pártzászlók ellenére - ecseteli a helyzetet egy forrásunk. Az "előválasztási kampánytól" nem tart, mert azt "barátságosan lerendezik majd egymás között a felek a nyilvánosságban" - mondta, de attól igen, hogy

az MSZP-s nyugdíjasok és különféle MSZP-közeli egyesületek tagsága és közössége hogyan reagál majd ezekre a háttér-mozgásokra. Most ugyanis - szerinte - komoly "zavar van az erőben"

- tette hozzá.

-Eddig Botka Laci rámutatott valakire - kis túlzással, és mentek ikszelni, mintha nem lenne holnap. Tök mindegy, ki volt az. Most úgy érzem, ez megtört, egyre több a nyekergő a nyugdíjasaink között, és sokan nem nézik el Lacinak, hogy kilépett az MSZP-ből - ecseteli egy másik forrásunk, aki szintén nem annyira derűlátó, mint az elmúlt években. Ő úgy véli, nem a DK ötlete volt, hogy körzetet váltson Binszki, nem ez volt a terv.

Botka, mint belügyminiszter?

Harmadik forrásunk különvéleményen van. Szerinte pusztán annyi történik, hogy végre valódi csata lesz baloldal és baloldal között Szegeden,

Botka pedig egyik jelölt mellé sem fog odaállni nyilvánosan

- közölte. Úgy véli ugyanis, hogy Botka Lászlónak "teljesen mindegy" lehet, hogy ki lesz Szegeden az országgyűlési képviselő; sőt - szintén némi túlzással - akár "fideszes is lehetne", mert "nem számít" - magyarázza. A belső, budapesti pártvezetőkkel kötött alkukra nem lát rá, azt nem tudta megmondani, hogy kinek mit ígérhetett, és mit kérhetett cserébe Botka László. Azt viszont elmondta, hogy a városházi pletykák szerint Botka belügyminiszteri széket kért abban az esetben, ha legyőzi a baloldal a Fideszt. Erre egyébként minden komolyan vehető mérés és elemző szerint - egyelőre - igen kicsi az esély. Sőt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.