Egymásnak feszülhet Botka László, az MSZP és a DK Szegeden! Belügyminiszteri szék lehet a tét?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre több jel utal arra – és erről beszélnek belsős, bennfentes informátorok is -, hogy komoly csata lehet Botka László, az MSZP és a DK között Szegeden. Hogy ki kivel van, ki kit támogat látszólag, és ki kit támogat valójában – pénzzel, erőforrással, médiával, stb. – a háttérben, arról megoszlanak a teóriák, ám azt biztosnak vélik forrásaink is, hogy van egymásnak feszülés a színfalak mögött Szegeden.

Ennek a háborúnak tulajdonítják többen, hogy

Forrásaink úgy vélik, beszédes volt, hogy a legutóbbi Közgyűlésen, amikor Kovács Tamás alpolgármesteri kinevezéséről kellett dönteni, ez csak úgy sikerült Botka Lászlóéknak, hogy ügyészi engedéllyel megjelent az ÁFA-csalással vádolt Joób Márton is, aki beszavazott. A DK képviselői ugyanis tartrózkodtak ebben az esetben, amit vélhetően előre bejelentettek, vagy legalábbis sejteni lehetett – ezért volt szükség Joóbra.

A Momentumot lökdösik előre; a DK és az MSZP egymásnak megy, és egyre több a NYEKERGŐ

Bár a felszín látszólag nyugodt, a szegedi városháza-barát média nem feszegeti az ellentéteket; a mélyben forrnak az indulatok – több informátorunk szerint.

-Ezt a totális vakrepülésben zuhanó momentumos kisgyereket (forrásunk itt Mihálik Edvinre utalt – a szerk.) elképesztően tolják hátulról; olyannyira, hogy a napi politikából gyakorlatilag visszavonult, egyébként sem komolyan vehető arcot “indítanak” vele szemben az előválasztáson; addig ott, ahol biztosan és nyugisan nyerhetnénk, egymásnak engedik az MSZP-t és a DK-t. Ez Szegeden példátlan, eddig ez egy tábor volt nekünk a pártzászlók ellenére – ecseteli a helyzetet egy forrásunk. Az “előválasztási kampánytól” nem tart, mert azt “barátságosan lerendezik majd egymás között a felek a nyilvánosságban” – mondta, de attól igen, hogy

az MSZP-s nyugdíjasok és különféle MSZP-közeli egyesületek tagsága és közössége hogyan reagál majd ezekre a háttér-mozgásokra. Most ugyanis – szerinte – komoly “zavar van az erőben”

– tette hozzá.

-Eddig Botka Laci rámutatott valakire – kis túlzással, és mentek ikszelni, mintha nem lenne holnap. Tök mindegy, ki volt az. Most úgy érzem, ez megtört, egyre több a nyekergő a nyugdíjasaink között, és sokan nem nézik el Lacinak, hogy kilépett az MSZP-ből – ecseteli egy másik forrásunk, aki szintén nem annyira derűlátó, mint az elmúlt években. Ő úgy véli, nem a DK ötlete volt, hogy körzetet váltson Binszki, nem ez volt a terv.

Botka, mint belügyminiszter?

Harmadik forrásunk különvéleményen van. Szerinte pusztán annyi történik, hogy végre valódi csata lesz baloldal és baloldal között Szegeden,

Botka pedig egyik jelölt mellé sem fog odaállni nyilvánosan

– közölte. Úgy véli ugyanis, hogy Botka Lászlónak “teljesen mindegy” lehet, hogy ki lesz Szegeden az országgyűlési képviselő; sőt – szintén némi túlzással – akár “fideszes is lehetne”, mert “nem számít” – magyarázza. A belső, budapesti pártvezetőkkel kötött alkukra nem lát rá, azt nem tudta megmondani, hogy kinek mit ígérhetett, és mit kérhetett cserébe Botka László. Azt viszont elmondta, hogy a városházi pletykák szerint Botka belügyminiszteri széket kért abban az esetben, ha legyőzi a baloldal a Fideszt. Erre egyébként minden komolyan vehető mérés és elemző szerint – egyelőre – igen kicsi az esély. Sőt!

Előző sztori

Mozizzon a Partfürdőn ingyen!

Következő sztori

Mobiltolvajt keres a rendőrség