Politika

HIVATALOS: Távozik Szeged gazdasági alpolgármestere: Párbeszédes ülhet a helyére!

HIVATALOS: Távozik Szeged gazdasági alpolgármestere: Párbeszédes ülhet a helyére!

2021. június 10., csütörtök
HIVATALOS: Távozik Szeged gazdasági alpolgármestere: Párbeszédes ülhet a helyére!

"Szécsényi Rózsa egy hihetetlenül nehéz időszakban végzett felbecsülhetetlenül értékes munkát. A koronavírus járvány és az egyre súlyosabb kormányzati megszorítások közepette tette takarékosabbá és hatékonyabbá a városi cégek működését, és tovább erősítette a szegedi gazdasági élet szereplői közötti együttműködést. Nagyon hálás vagyok neki lelkiismeretes és következetes munkájáért, amit a jövőben Kovács Tamás vesz át tőle" - jelentette be a SzegedMa cikke után Botka László. Szeged polgármestere azt közölte, nagyon köszöni az alpogármester asszonynak, "amit városunkért tett, továbbra is számítunk kiváló szakmai tapasztalatára és meglátásaira. Egyúttal sok sikert kívánok tehetséges és ambiciózus utódjának, Kovács Tamásnak! Együtt építjük tovább a dinamikusan fejlődő Szegedet!"

Kovács Tamás érdeklődésünk idején még letagadta, hogy bármiről is tudna!

Korábban írtuk

A SzegedMa megbízható forrásból úgy értesült, ezúttal valóban távozhat Szécsényi Rózsa, Szeged gazdasági alpolgármestere. Úgy tudjuk városházi forrásokból, hogy most Botka László elfogadja a távozását, különösen akkor, ha sikerül keresztülvinnie a helyére kinézhetett új embert. Ez információink szerint Kovács Tamás, Párbeszédes politikus lehet (képünkön).

Szinte csaknem egy éve hasonló hírekről kaptunk információt. Tavaly márciusban írtuk meg, hogy lemondott Szécsényi Rózsa. Akkor ezt a Városháza hivatalosan cáfolta, de belső informátoraink szerint akkor a polgármester "nem engedte el" alpolgármesterét, vagyis sikerült maradásra bírni. Most nem tudjuk, pontosan mi változott, vagy miért távozna az alpolgármester. Ha sikerül elérnünk és nyilatkozik is, akkor arról beszámolunk.

Telefonon értük el Kovács Tamást. Ő azt állította, nem tud arról, hogy őt nézték ki Szécsényi Rózsa helyére. Kérdésünkre, hogy ha kapna hivatalosan ilyen felkérést, azt elfogadná-e, viszont már nem akart válaszolni; nem akart nyilatkozni.

Keressük a Városházát is, hogy erősítsék meg, vagy cáfolják értesüléseünket. Amint reagálnak, megírjuk.

Más is lelépett már

Nem Szécsényi Rózsa lenne az első alpogármestere Botka Lászlónak, aki távozik. Így tett ugyanis a polgármester korábbi helyettese, Solymos László is 2019-ben.

Annak idején Mózes Ervin távozását is lapunk írta meg elsőként. Eleinte ugyan cáfolta a városháza értesülésünket, de néhány héttel később mégis bejelentették az egykori címzetes főjegyző nyugdíjba vonulását. Az más kérdés, hogy Mózes nem ment messzire.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.