Binszki József: Kizárt, hogy visszalépjek Szabó Sándor javára, le fogom győzni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hónapokig kampányolt a DK-s politikus a Csongrád 2-es választókerületben, de hirtelen “átrakták” a Csongrád 1-be, ahol Szabó Sándor, MSZP-s politikus volt eddig a befutó. Binszki lapunk kérdésére megerősítette, a döntést nem ő, hanem – a más pártok által helyben kialakított helyzetre válaszul –, a DK és a Jobbik vezetői hozták meg.

– Az azonban természetesen az én döntésem volt, hogy vállalom-e a megváltozott körülmények között is a megmérettetést, s ebben egy percig sem haboztam – mondta, hozzátéve, hogy “Szabó Sándor mindkét eddigi győzelme során a Demokratikus Koalíció jelöltjeként nyert, egészen pontosan MSZP-dk közös jelöltként”.

“A választók akarata hátrébb sorolódott”

Binszki József azt mondta még a körzet-váltásról, hogy a “Karácsony Gergely dominálta MSZP-Párbeszéd az országos trendnek megfelelően a Csongrád 2. választókerületben is beállt a Momentum jelöltje mögé, s viszonzásképpen a Momentum a Csongrád 1. választókerületben az MSZP-Párbeszéd jelöltjét támogatja. Ezzel a lépéssel ezek a pártok helyben is olyan helyzetet teremtettek, amelyben a pártok egymás közti megállapodásai kerültek előtérbe, s a választók akarata hátrébb sorolódott.

Ez a fajta előválasztás, ami előttünk áll, nem az, amilyennek elképzeltem, nem az, amilyennek szerettem volna és nem az, amilyennek ígértük. A kevés megmaradt jelölt mögött felsorakozott nagy számú párt struktúrája ellentétes azzal a gondolattal, amely szerint a választók választják ki a jelöltet

– magyarázta Binszki, hozzátéve, hogy büszke a DK és a Jobbik támogatására, de még mindig inkább az emberek jelöltje szeretne maradni, mint a pártoké – közölte. 

– Az ellenzéki pártok előválasztási tömbösödése nem a politikai ízlésem szerinti folyamat, de a kialakult helyzet adekvát válaszokat kíván. Ennek megfelelően, ebben az új felállásban, továbbra is elsődlegesen az emberek, s nem a pártok jelöltjének tekintve magam, számítok a választók támogatására. Célom, hogy egy jobb ország megteremtését segítsem elő, s ehhez az előválasztási, országgyűlési választási győzelmek csak eszközök.

A kormányzóképesség biztosításához felkészült, tapasztalt és a civil szférában is bizonyított személyek kellenek, amilyen én vagyok”

– magyarázta a politikus.

– Az, hogy Szabó Sándor javára visszalépjek, kizárt. Le fogom győzni őt, én vagyok az alkalmas személy az előttünk álló feladatok megoldására – magyarázta a politikus. 

Botka küldte csatába az MSZP ellen?

Voltak olyan nem megerősített információk, amelyek szerint igen csak megromlott a viszony Botka László és Szabó Sándor között az utóbbi időben; alig állnak szóba egymással. Sőt, hallani lehetett azt is, hogy Botka szava is számított, hogy melyik politikus, melyik körzetben induljon, Binszkit – mint az egyik legismertebb, legerősebb baloldali politikust – pedig ő küldte a csatába az MSZP ellen a Csongrád 1-ben, ami egy biztos baloldali körzetnek számít. Ezeket a pletykákat azonban a DK-s politikus érdeklődésünkre most cáfolta.

– Arról, hogy ebben Botka Lászlónak bármi szerepe lett volna, nem tudok. Botka Lászlóval természetesen beszéltem, rendszeresen egyeztetünk várospolitikai kérdésekben, s anno szóba került köztünk az előválasztás is. Ő kinyilvánította, hogy az előválasztás során valamennyi jelölt vonatkozásában semleges kíván maradni, hisz valójában mind a partnerei és szövetségesei vagyunk nem csak egymásnak, de neki is. Ezt részemről egy tiszteletre méltó döntésnek tartom – magyarázta a DK-s politikus kérdésünkre.  

Rákérdeztünk arra is, hogy mi az, amiért országos politikai pályára lépne, illetve miért nem elégedett a helyi politika adta lehetőségekkel. Erre azt mondta Binszki József, hogy “itt nem róla van szó, még kevésbé neki valamiféle elégedettségéről vagy elégedetlenségéről”. Itt szerinte arról van szó, “miként lehet ezt a várost, ezt a környéket, ezt az országot 21. századi fejlődési pályára állítani”.

Harmadik híd kell, azonnal, ezzel valamennyien egyetértünk. Panelprogram kell, a társasházakra is, önerő nélküli Uniós támogatásból; autópálya felhajtó kell Szőreg magasságában; jó minőségű úthálózat kell; kétszer-kétsávos városi bevezető utak kellenek; parkolóházak és föld alatti parkolók kellenek; véderdő kell a város köré, ami tisztán tartja a levegőnket; tisztességes jövedelmek, értékálló nyugdíjak kellenek; méltó ellátást kell biztosítani a rokkantaknak és a szociálisan rászorulóknak; vissza kell adni a szolgálati nyugdíjat; vissza kell venni az elszedett javakat – sorolta a céljait a politikus.

Azt mondta, aki rá szavaz, ezekre a célokra szavaz.

Előző sztori

Magyarországon az eszpresszó a legnépszerűbb kávé

Következő sztori

11 éves gyermekével járt lopni a visszaeső bűnöző