Piti politikai bosszú-ügybe keverték Karikó Katalint Botka Lászlóék!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a SzegedMa is megírta: a jelenleg élő, leghíresebb magyar, Karikó Katalin érkezett Szegedre, vagyis haza, és marad is pár napig. Botka László pedig örömmel fotózkodott a professzorral, virágot is adott, mosolygott.

A kulisszák mögött

Az esemény előtt a Városháza sajtóosztálya egy erősen megszűrt és cenzúrázott sajtólistára kiküldte a több napos eseménysorozat forgatókönyvét. Lapunkat nem értesítették, de sebaj, ezen az elmúlt években is átléptünk; most is így tettünk. Regisztráltunk az eseményre, ahogy kell, majd szerda reggel megérkeztünk a Városházára, ahol a portás közölte, hogy nem mehetünk be, mert “nem vagyunk a listán”. Nem hatotta meg az sem, hogy regisztráltunk; “a SzegedMa nem mehet be” – hajtogatta a szerencsétlen, akinek lehet, hogy a munkahelye bánta volna, ha kollégánk mégis rámenősebb, megjelenik az eseményen; netán még élő közvetítésben is bemutatja, hogyan bánnak a sajtóval valójában Szegeden!

A cenzúra is kevés – Szintet lépett a piti és sunyi trükközés

A szegedi városvezetés nem győzi hangsúlyozni, hogy Szeged a legszabadabb magyar város, itt mindenkinek szabad véleménye lehet. Egészen addig, ameddig az ugyanaz, mint Botka Lászlóé – de ez utóbbit már nem teszik hozzá. Ha netán valakinek más a véleménye, akkor abból csak lejárató sajtóhadjárat, kirekesztés, megbélyegzés lesz; mint ahogy ezt látni lehetett számtalan alkalommal korábban.

Erre a sunyi trükkre azonban nem számítottunk, hogy még Karikó Katalin érkezéséből is – aminek politikamentes eseménynek kellene lennie – megpróbálja kirekeszteni az egyébként cenzúrában előszerettel utazó városvezetés, illetve városháza a sajtó egy részét. Azt a részét, amelyik nem csak dicsőíteni akarja Botka Lászlót és a városvezetést, hanem időnként kritikával is illeti, nem alaptalanul.

Nem magunk miatt keseredtünk el ezen az egészen, hanem azért, mert egy világhírű magyar professzort kevertek bele egy piti politikai játszmába Botka Lászlóék úgy, hogy arról Karikó Katalinnak fogalma sem volt. Ő csak ült ott, és örült, hogy otthon lehet.

Előző sztori

Virággal fogadták Karikó Katalint a szegedi városházán

Következő sztori

Újra kitárta kapuit a Füvészkert!