/

Virággal fogadták Karikó Katalint a szegedi városházán

Három napos látogatást tesz a városban Szeged leendő díszpolgára.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Iványi Aurél

A világon kevés olyan ember van, aki ne hallotta volna Karikó Katalin nevét az elmúlt évben. A koronavírus-világjárvány elleni védekezés sikerességéhez nagyban hozzájáruló kutatóbiológus a forradalmian új, mRNS alapú vakcina társfejlesztője három napig Szegedre látogat, és számos eseményen vendége lesz.

Ma reggel fogadta Karikó Katalint Szeged város polgármestere a városháza előtt, majd a díszteremben és Botka László irodájában folytatódott a találkozó. A kutatóbiológus elmondta, hogy minden évben ellátogat Szegedre is, amikor Magyarországra jön, és ilyenkor nem maradhat el a halászlé sem, illetve a régi ismerősöket is fel szokta keresni. Innen a Szegedi Biológiai Központba autózik át.

Csütörtökön sűrű napot tudhat majd magáénak Karikó: találkozik a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biológia szakos diákjaival, ellátogat a Somogyi-könyvtárba és a Móra Ferenc Múzeumba is. Május 21-én a szokásos díszünnepségen veheti majd át Szeged díszpolgára címét, amely 16 órakor fog kezdődni a városháza előtt. Ide százan kaptak meghívást, a terület kordonokkal lesz elkerítve, azonban a Széchenyi térről az összes érdeklődő nyomon követheti majd az eseményeket egy LED-falról.

(Délmagyar, szeged.hu)

Kiemelt kép: delmagyar.hu – Frank Yvette

Kapcsolódó, szomorú cikkünk a témában:

Előző sztori

Virágokkal küzdenek a kátyúk ellen Szegeden!

Következő sztori

Piti politikai bosszú-ügybe keverték Karikó Katalint Botka Lászlóék!