Közélet

Jogerős: lehet BÖRTÖNVÁLOGATOTTNAK nevezni a szegedi városvezetést!

Jogerős: lehet BÖRTÖNVÁLOGATOTTNAK nevezni a szegedi városvezetést!

2021. április 27., kedd
Jogerős: lehet BÖRTÖNVÁLOGATOTTNAK nevezni a szegedi városvezetést!

Így nézett ki az a plakát, illetve szórólap, ami miatt igazán dühösek lettek az elítélt városvezetők, potentátok:

A szegedi Fidelitast azért perelték be Botka László közvetlen, bizalmimunkatársai - Mózes Ervin azóta lemondott jegyző, Solymos László azóta lemondott alpolgármester, Kalmár Gábor kabinetfőnök -, amiért a szervezet ezekkel a „börtönválogatottas” plakátokkal, szórólapokkal szórta tele a fél várost 2018 őszén, miután akkor még csak elsőfokon, azóta viszont már jogerősen is elítélték a szegedi városvezetőket azért, mert több tízmilliós kárt okoztak a városnak.

A jobboldali fiatalokra megsértődött vezetők 5 millió forintot követeltek.

Bár az elsőfokú bíróság a Fidelitas javára döntött, a másodfokú Szegedi Ítélőtbála a fiatalok ellen ítélt. Ez utóbbi ítéletet mondta ki semmisnek friss ítéletében a Kúria.

A Fidelitas szegedi elnöke: Korponyai Ernő kérdésünkre közölte, most már hivatalosan és jogerősen is lehet börtönválogatottnak nevezni a szegedi városvezetést, illetve Botka László közvetlen, elítélt munkatársait, akik jelentős kárt okoztak a városnak, mégis pozícióban maradhattak. Sőt; volt aki kapott is újabbat.

"A tények ezután is tények maradnak, hiába akarnak azon változtatni Botka László emberei. A törvény kivételesen most őket is utolérte"

- reagált a Kúria döntésére Korponyai.

Durván sértődékenyek a polgármester kollégái

Nem rég számoltunk be arról, hogy jogerősen is elítélte Botka László kollégáit a bíróság, amiért 40 milliós kárt okoztak; milliókat kell emiatt fizetniük, de a börtönt megúszták éppenhogy.

A pénz egy részét azonban szerkesztőségünkkel fizettetik ki, miután

a Szegedi Ítélőtábla ellenünk döntött, amiért megmutattuk az arcukat azoknak, akiket egyébként is ismer az egész város.

Erről a szomorú történetről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen:

https://szegedma.hu/2021/03/40-millios-kart-okoztak-a-varosnak-de-milliokat-koveteltek-lapunktol-amiert-megmutattuk-az-arcukat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.