Jogerős: lehet BÖRTÖNVÁLOGATOTTNAK nevezni a szegedi városvezetést!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kúria döntésének értelmében jogerősen is pert nyert a Fidelitas azokkal a szegedi (részben már csak volt) városvezetőkkel szemben, akik zokon vették, hogy "börtönválogatottnak" titulálta őket az ifjúsági szervezet. "A törvény kivételesen most utolérte" Botka László embereit is. Ritka pillanat. 

Így nézett ki az a plakát, illetve szórólap, ami miatt igazán dühösek lettek az elítélt városvezetők, potentátok:

A szegedi Fidelitast azért perelték be Botka László közvetlen, bizalmi munkatársai – Mózes Ervin azóta lemondott jegyző, Solymos László azóta lemondott alpolgármester, Kalmár Gábor kabinetfőnök -, amiért a szervezet ezekkel a „börtönválogatottas” plakátokkal, szórólapokkal szórta tele a fél várost 2018 őszén, miután akkor még csak elsőfokon, azóta viszont már jogerősen is elítélték a szegedi városvezetőket azért, mert több tízmilliós kárt okoztak a városnak.

A jobboldali fiatalokra megsértődött vezetők 5 millió forintot követeltek.

Bár az elsőfokú bíróság a Fidelitas javára döntött, a másodfokú Szegedi Ítélőtbála a fiatalok ellen ítélt. Ez utóbbi ítéletet mondta ki semmisnek friss ítéletében a Kúria.

A Fidelitas szegedi elnöke: Korponyai Ernő kérdésünkre közölte, most már hivatalosan és jogerősen is lehet börtönválogatottnak nevezni a szegedi városvezetést, illetve Botka László közvetlen, elítélt munkatársait, akik jelentős kárt okoztak a városnak, mégis pozícióban maradhattak. Sőt; volt aki kapott is újabbat.

“A tények ezután is tények maradnak, hiába akarnak azon változtatni Botka László emberei. A törvény kivételesen most őket is utolérte”

– reagált a Kúria döntésére Korponyai.

Durván sértődékenyek a polgármester kollégái

Nem rég számoltunk be arról, hogy jogerősen is elítélte Botka László kollégáit a bíróság, amiért 40 milliós kárt okoztak; milliókat kell emiatt fizetniük, de a börtönt megúszták éppenhogy.

A pénz egy részét azonban szerkesztőségünkkel fizettetik ki, miután

a Szegedi Ítélőtábla ellenünk döntött, amiért megmutattuk az arcukat azoknak, akiket egyébként is ismer az egész város.

Erről a szomorú történetről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen:

Előző sztori

Magányos nőket kifosztó férfiakat ítéltek el Szegeden

Következő sztori

Csökken a kórházi betegek száma