Politika

Egyetlen poszttal tett parkolópályára minisztériumot, kormánybiztost és szaktárcát Nagy Sándor

Egyetlen poszttal tett parkolópályára minisztériumot, kormánybiztost és szaktárcát Nagy Sándor

2021. április 28., szerda
Egyetlen poszttal tett parkolópályára minisztériumot, kormánybiztost és szaktárcát Nagy Sándor

Remek tanácsadója lehet Nagy Sándor alpolgármesternek, aki ügyesen próbálja átvenni a kezdeményező szerepet a harmadik szegedi híd ügyében (is), és úgy tesz, mintha ő dolgozna benne egyedül. Erről éppen ma írtunk egy cikket.

https://szegedma.hu/2021/04/pofatlan-trukkel-halaszna-el-a-harmadik-hid-ugyet-nemesi-pal-es-a-fidesz-elol-a-szegedi-varosvezetes

Cikkünk után Nagy Sándor újabb poszttal jelentkezett, amiben

profin tett parkolópályára minden olyan szereplőt, amelyen egy város sikeres fejlesztése múlhat; és emelte ki az önkormányzatot, mint bármilyen sikeres fejlesztés alapvető mozgatórugóját és alfáját.

Ráadásul mindezt úgy csinálta - igazán jó politikushoz méltón, hogy nem hazudott ugyan, de nem is bontotta ki az igazság minden szeletét, és "kicsit" tologatta a hangsúlyokat. Bónusz trükk: a múltról nem beszélt.

Hogyan terveznek hidat?

Ezzel a kérdéssel indította posztját Nagy Sándor, majd le is szögezte, hogy "egy akkora műtárgy, mint a déli híd előkészítése több minisztériumot is érint, de ha a központi költségvetésből jut rá forrás, akkor a kormány nevében a szakminisztérium, az Innovációs Technológiai Minisztérium tulajdonában lévő NIF Zrt. szokta a közlekedési projektek előkészítését végezni. Így történt ez a déli híd esetén is, a tanulmányt a NIF rendelte meg".

"Ha egy beruházás uniós forrásból valósulna meg, akkor az ezek felhasználásáért felelős Miniszterelnökség is részese lesz a folyamatnak, és persze ennél a minisztériumnál van az elhalóban lévő Modern Városok Program kezelése is, aminek elvileg a híd projekt is része" - szúrt oda a picikét a kormánynak, kifelejtve, hogy ebből "az elhalóban lévő Modern Városok Programból" és más kormányzati forrásokból is, több tízmilliárd forint landolt Szegeden, és épült, szépült a város - illetve ezekben a pillanatokban is ez történik.

"Nyilván a forrás biztosítása során az egyeztetésből nem fog kimaradni később a Pénzügyminisztérium sem, és a kormány által egy-egy régióban kijelölt kormánybiztosok is folyamatosan kapnak információt - írja Nagy Sándor, finoman letolva ezzel a pályáról a régió gazdaság-fejlesztésével megbízott kormánybiztost: Nemesi Pált, amolyan postás státuszba.

"Biztos vagyok benne, hogy a tárcaközi egyeztetésbe még további minisztériumok is bevonódnak, pl. az érintett területek okán" - fejti ki magabiztosan az alpolgármester a nyilvánvalót csak azért, hogy elérkezzen a lényegi mondanivalóig.

Elegáns öndícséret

"Szeged város részéről mindenkivel szívesen egyeztetünk arról, hogy milyen legyen egy szegedi beruházás, már csak azért is, mert vannak hatáskörök, mint pl. az építési szabályzat módosítása, amik egyértelműen a város kompetenciájába tartoznak. Ebben a munkában van arról elképzelésünk, hogy milyen irányba szeretnénk a szakmai koncepciót módosítani, és eddig a közlekedési, műszaki tervezés során minden tárgyaló partner részéről maximális nyitottságot tapasztaltunk, és mi is nyitottak voltunk az új javaslatokra" - erősíti meg igen elegánsan önnön szerepét és megkérdőjelezhetetlen elsőbbségét a városvezető.

Akit mélyebben is érdekel, hogy mi történik idén a városban a Modern Városok Programban, annak ezt a cikkünket ajánljuk.

https://szegedma.hu/2021/01/tobb-kormanyzati-beruhazassal-gazdagodik-iden-szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.