Impozáns lesz az új Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre inkább kirajzolódik, hogy miként fog kinézni a Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok. A Felső Tisza-parton épülő aréna munkálatai az ütemtervnek megfelelően haladnak, sőt bizonyos munkafolyamatokat a tervezetthez képest korábban tudnak elkezdeni. A tervezett határidőre mind a tíz főtartó a helyére került, elkészült továbbá az épület teljes monolit- és előregyártott szerkezete, így az egész lelátórendszer kiépítése befejeződött – tájékoztatta lapunkat a kivitelező WHB Group.

AZ ARÉNÁRÓL SZÁMOKBAN

A Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok három épületet foglal magában, összesen 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületen. Az egyik épületben a Pick kézilabda-akadémiája kap otthont, a kisebb edzőcsarnokba 1500 néző fér majd be és itt mérkőzéseket is rendeznek majd a tervek szerint. Az Arénában 8300 néző ülhet a lelátóra, a földszinten 3+1 bejárat, az első emeleten további 1 bejárat lesz. Megoldódik a régi sportcsarnok legnagyobb hiányossága, azaz 555 parkolóhelyet is kialakítanak, emellett 14 autóbusz is parkolhat, valamint 277 biciklitároló is várja a látogatókat.

A régi stadion bontásánál 12 ezer köbméter földet és 4200 négyzetméter salakot mozgattak meg és elbontottak több mint 13 ezer négyzetméternyi épületet is. Az új csarnok alapozásához közel 6 ezer köbméter betont és 1100 tonna acélt használtak fel. Az acél tartószerkezet súlya 2400 tonna. A nagycsarnok 29 méter magas lesz, ami igazán impozáns látványt nyújt majd.
A szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok is a Modern városok program keretében épül meg közel 40 milliárd forintból.

– Mint egykori szegedi kézilabdázó átérzem és tudom, hogy milyen hiánypótló beruházás az új sportcsarnok építése. Ez is jól mutatja, hogy a Modern városok program végre kézzel fogható fejlesztéseket hozott Szeged életébe, végre valamit nem elvisznek, hanem idehoznak. Az utóbbi 10 évben megvalósult szegedi fejlesztések majdnem mindegyike a kormány finanszírozásában történt. Erre kiemelkedő példa a Modern városok program – mondta Bartók Csaba, a Modern városok program szegedi koordinátora.

Bánhidi Bence néhány napja olvasta, hogy nagyon jól halad az építkezés, el is ment arra. – Már ebben az állapotában is látszik, hogy egy egészen rendkívüli sportcsarnok épül Szegeden. Már nagyon várom, hogy átadják. Egészen biztos, hogy a csapat és a szegedi kézilabda is szintet lép ezzel a csarnokkal – mondta lapunknak.

Gyógyszerész a háznál
Előző sztori

Ezt még SONKABONTÁS ELŐTT érdemes elolvasni

Következő sztori

És eljön az ég felhőin…