Vélemény

Szegedi „közszolgálat": pronyó* lejáratás a mi pénzünkből

Szegedi „közszolgálat": pronyó* lejáratás a mi pénzünkből

2021. február 23., kedd
Szegedi „közszolgálat": pronyó* lejáratás a mi pénzünkből

Talán nem túlzás azt állítani, hogy hétfőn a közélettel foglalkozó valamennyi szegedi újságíró izgatottan várta Szabó Bálint rejtélyes eltűnését követően a politikus első sajtótájékoztatóját. Többségünk valószínűleg már vasárnap beírta naptárába a hétfő déli tizenkettőt és a Felső Tisza-Parkot, mint az esemény időpontját és helyszínét.

Mint utóbb kiderült, mindez Garai Szakács Lászlónak, a szegedi adófizetők pénzén fenntartott szeged.hu főszerkesztőjének nem sikerült, ugyanis a baloldali városvezetés médiacsapata a sajtótájékoztató utolsó fél percére érkezett meg. Csak azok után, hogy a független képviselő megtörten már az esemény legelején leszögezte, hogy ezúttal rendhagyó módon nem válaszol semmilyen kérdésre, csak felolvassa a közleményét. Vagyis GSZL-ék nem tudtak érdemben miről tudósítani.

Tucatnyi újságíró megfejtette, mikor és hol lesz Szabó Bálint sajtótájékoztatója. Garai Szakács Lászlónak ez túl nagy feladat volt...

Történetünk itt véget is érhetne, igen ám, de minden bizonnyal a szolidárisváros Ságvári-díjas riporterének kiadták ukázba, hogy márpedig valamit akkor is muszáj írni az eseményről, így aztán megszületett a Garai Szakács László: Amatőr színházi előadás a Tisza partján, főszerepben Szabó Bálinttal című meglehetősen pronyó*, izzadságszagú, lejárató cikke.

A mindenféle közszolgálatiságot nélkülöző irományból többek között megtudhatjuk, hogy Szabó Bálint „a színjáték kedvéért hétköznapi viseletben jelent meg a tájékoztatón”. A szerkesztő úr azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy „Szabó kínosan ügyel rá, hogy a sajtótájékoztatókon rendre öltönyben, elegánsan jelenjen meg, hiszen szerinte neki ezek ünnepek.”

Az objektív látásmódot nélkülöző GSZL figyelmét ezek szerint elkerülte az a tájékoztató, amelyet a bezárásra ítélt Cserepes sori piac utolsó, telt házas szombati napján tartott a képviselő, ahol szinte ugyanebben a dresszben ismertette álláspontját, miszerint a legsötétebb kommunista időket idézi Botka László, amikor egyszemélyes döntéssel bezáratja a vásárteret.

https://szegedma.hu/2021/01/szabo-balint-a-legsotetebb-kommunista-idoket-idezi-botka-laszlo

Garai nem adta fel, próbált bizonyítani megrendelőjének, így azt is leírta, hogy a képviselő eltűnéséről nem lehetett semmit érdemben megtudni, pedig ez Szeged, ezért a szegedi közélet szempontjából kardinális lenne.

Feltehetően ez a sor sem született volna meg, hogyha időben odaér az eseményre, hiszen Szabó kijelentette, rágalmazás miatt feljelentette a szeged.hu-t és Botka Lászlót, ugyanis az alapvető emberi méltóságot és becsületet sértő olyan valótlan tényállításokat tettek, amelyek a büntető törvénykönyvbe ütköző és aszerint minősülő aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás minősített esetei.

Mindezek után felmerül a kérdés: tényleg az a gond, hogy Szabó Bálint egy héttel rejtélyes köddé válását követően nem ismertetett minden egyes részletet eltűnésével kapcsolatban, vagy inkább az, hogy a szegedi adófizetők pénzéből fenntartott, önkormányzati sajtó nem tud pártatlanul tudósítani egyetlen városi eseményről sem?


Utóbbi a szegedi közélet szempontjából kardinális lenne….

*Pronyó: szleng, a "proli" kifejezésből ered. A proli jelentése: közönséges, bumfordi, bárdolatlan, kulturálatlan, viselkedni nem tudó, mindig mindenért mást okoló embertípus szinonimája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.