Közélet

Hivatalos: nem követett el mulasztást Rovó László - Az ügy viszont most kezdődik igazán!

Hivatalos: nem követett el mulasztást Rovó László - Az ügy viszont most kezdődik igazán!

2020. június 18., csütörtök
Hivatalos: nem követett el mulasztást Rovó László - Az ügy viszont most kezdődik igazán!

A SzegedMa megtudta, hogy a napokban lezárult az orvosi kamara zűrzavaros vizsgálata és kiderült, nem követett el etikai mulasztást a szegedi professzor. Információink szerint azonban ezzel nincs vége az ügynek, ugyanis politikai megrendelésre durva törvénytelenségek történtek, amelyek nem maradnak következmények nélkül.

Lapunk cikksorozatban foglalkozott azzal, hogy szegedi politikusok mellett nagy hévvel támadt neki Rovó Lászlónak az orvosi kamara helyi és országos szervezete is, miután kiderült, hogy a rektor megfertőződött az új koronavírussal, és megvádolták, hogy karantén helyett műteni indult.

(Nem is kellett karanténba vonulnia, és azt sem tudta, hogy beteg – a szerk.)

A sajtóban alaposan beharangozott etikai vizsgálatból végül semmi nem lett, derítettük ki –

üzent is azonnal Botka László újságja az illetékeseknek

. Azóta sem válaszolta meg az orvosi kamara, hogy mi alapján vádolták meg nyilvánosan a rektort

valótlan információkkal

. Bár korábbi cikkünkben röviden már érintettük, hogy többek szerint

nem állhat távol a politikai akciózás az orvosi kamarától

, sok jel mutat arra, hogy Szegeden is politikai okai lehettek a rektor elleni támadásoknak, épp csak azokat szakmai köntösbe próbálták csomagolni. Korábbi cikkünkben bemutattuk azt is, hogy milyen

konkrét kapcsolat van

az orvosi kamara szegedi potentátjai és a politika között.Miután a SzegedMa megírta, hogy

„sumákba” szervezett politikai akció bújhat meg

a Rovó-ügy mögött, lemondott a szegedi Momentum elnökségében viselt tisztségéről az a szegedi orvos, aki eközben - törvénytelenül - a kamara helyi választókerületi elnöke is volt. Cikkeink után pedig

kizáratta magát

a Rovó-ügyből az orvosi kamara helyi etikai bizottságának elnöke is, de előtte leszögezte,

a kamara nem indít etikai vizsgálatot a momentumos kollégájuk miatt, annak ellenére, hogy a férfi törvényt sértett.

Nem hibázott a rektor, sőt

Most hivatalosan is kiderült, hogy Rovó László nem követett el semmilyen mulasztást, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete hivatalos határozata szerint. Sőt!

A kamara részletes indoklásában leírja, hogy Rovó szabályosan és felelősen járt el, nem veszélyeztetett senkit és megerősítik azt is, amit a professzor már az ügy legelején is állított: minden jel szerint Szegeden fertőződött meg koronavírussal, nem külföldön.

Törvénytelenségek politikai megrendelésre

Noha ezzel véget ért hivatalosan az ügy, lapunk úgy tudja, hogy a java csak most kezdődik - bizonyos szempontból,

a professzor ugyanis egyáltalán nem tekinti lezártnak.

Informátoraink szerint ugyanis politikai megrendelésre durva törvénysértések történtek az ügyben, Rovó László személyes, bizalmas orvosi adataival is visszaélhettek azért, hogy sikerüljön lejáratni. Lapunk megbízható forrásból úgy értesült, hogy vélhetően

feltörték az egyetem betegnyilvántartó adatbázisát, és egyszerűen kilopták onnan a professzorra vonatkozó bizalmas és szigorúan magánjellegű egészségügyi információkat.

Hibáztak azonban a művelet során, mert egyértelmű nyoma maradt annak, hogy ezt ki és mikor csinálta. A SzegedMa úgy tudja, feljelentés is történt az ügyben.

UPDATE:

Cikkünk után az SZTE annyi pontosítást kért, hogy "nem feltörték" a betegnyilvántartó adatbázist, hanem

"jogosulatlanul tekintették meg az egyetem betegnyilvántartó adatbázisában a professzorra vonatkozó bizalmas és szigorúan magánjellegű egészségügyi információkat"

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.