Sport

Joan Canellas: Nem örülnénk a Veszprémnek

Joan Canellas: Nem örülnénk a Veszprémnek

2020. február 19., szerda
Joan Canellas: Nem örülnénk a Veszprémnek

A hétvégi, PSG elleni meccsen parádés formában játszó Joan Canellas a Magyar Nemzetnek adott interjújában az előttük álló két Bajnokok Ligája-meccs mellett arról is beszélt, hogy miért nem örülne, ha a Veszprém ellen kellene kiharcolniuk a Final 4-ba jutást.

A PSG ellen

12 kísérletből 10-szer kapuba találó Joan Canellas

még nem talált ennyiszer az ellenfél kapujába, amióta Magyarországon játszik, de 10 gólt is több mint egy éve, az egyiptomi válogatottnak dobott utoljára. – A magyar bajnokságban eddig 8 gól a legtöbb, amit dobtam, sztárcsapatok közülBajnokok Ligájában a Rhein Neckar Löwennek dobtam egyszer tizenkét gólt –mondta a MOL-Pick Szeged spanyol légiósa az interjúban. Canellas szerint a mérkőzés fordulópontja az volt, amikor a második félidő elején Bogdan Radivojevicset piros lappal kizárták a játékvezetők. Mint mondta, addig egy kicsit belealudtak a meccsbe, de a piros lap felrázta a közönséget és a csapatot is. – Az elemi erejű tiltakozás bennünket is magával ragadott, ugyanis Radivojevics nem az álló, hanem a már elmozduló kapust találta arcon, és ezért nem járt piros lap.

A párizsiak pillanatok alatt hatgólos előnyt hoztak össze, de amilyen gyorsan jött az előnyük, olyan gyorsan el is tűnt. A spanyol légiós szerint ez nem annak köszönhető, hogy az ellenfelük belekényelmesedett a meccsbe. Sokkal inkább a modern kézilabdázás eredményezte ezt, ahol egy labdaszerzéssel, jó védekezéssel és nem utolsósorban a közönség biztatásával gyorsan fordulhat egy meccsen belül az eredmény. A mérkőzés után Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője Canellas kiemelkedő játékáról azt mondta, egyik fontos összetevője volt, hogy többet tudta pihentetni a második félidőben.– Száz százalékig igaza van. Szükségem volt a pihenőre, mert levegő után kapkodtam, nagyon kihajtottam magam. Mindig hasznos, ha pihentetik egy kicsit az embert. A MOL-Pick Szeged szerda este Flensburgban lép pályára, majd másfél hét múlva Barcelonában zárja a csoportkört. Ha a szegediek mindkét meccsüket megnyerik, akkor a többi eredménytől függetlenül csoportelsők lesznek és pihenhetnek a nyolcaddöntőben. Az irányító-átlövő szerint erre az esélyük adott, de hangsúlyozta, hogy csak akkor tudnak élni vele, ha a két meccset külön kezelik és először csak a németek ellni meccsre koncentrálnak. https://www.facebook.com/ehf.champions.league/videos/121211869325402/ Ha nem sikerülne a két idegenbeli bravúrt összehoznia a MOL-Pick Szegednek (egy győzelem és egy döntetlen esetén a tabella második helyén zárnak), és harmadik helyen végeznek a csoportban, akkor a papírforma szerint a másik magyar sztárcsapattal, a Telekom Veszprémmel játszhatnak majd a Final 4-ba jutásért. Joan Canellas ezt inkább elkerülné. – Az sem tragédia, ha a harmadikak leszünk, igaz, ebben az esetben könnyen összekerülhetünk a Veszprémmel a negyeddöntőben, de legalább ebben az esetben biztosan lesz magyar csapat a négy között. Nem tudom, mi a jobb: az egy biztos vagy a két bizonytalan. Azt viszont kijelenthetem, nem örülnénk a Veszprémnek, de abban is biztos vagyok, hogy ők sem nekünk. Túlságosan is jól ismerjük egymást… A Flensburg elleni szerda este 19 órakor kezdődő Bajnokok Ligája-mérkőzés beharangozóját

itt olvashatja el

. Atalálkozót percről percre frissülő tudósításban követhetik oldalunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.