Írjon nekünk

Sport

Flensburgban is a csoport első helye a tét a Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Alig 72 órával a PSG ellen aratott bravúros győzelem után újabb kulcsfontosságú meccset játszik a MOL-Pick Szeged, ezúttal Flensburgban.

A MOL-Pick Szeged hatodik tétmérkőzését játssza szerda este 7 órától a Flensburg ellen. Először a 2010/11-es kiírásban találkozott a két csapat, akkor a németek Szegeden (27-26) és hazai pályán (33-20) is nyertek, majd jutottak a legjobb 8 közé a Bajnokok Ligájában. Hét évvel később szintén a BL-ben találkoztak, akkor a csoportkőrben mindkét csapat hozta a hazai meccsét, Szegeden 30-28 volt a végeredmény, Flensburgban szintén két góllal, 27-25-re nyertek a hazaiak. Az eddigi utolsó összecsapás a most futó szezonban volt szeptemberben, ahol kiélezett mérkőzésen 24-24-es döntetlennel ért véget a találkozó.

A két csapat örökmérlege így 3 flensburgi siker mellett 1-1 döntetlent és szegedi sikert mutat, a gólkülönbség 139-124 a németek javára.

Szegeden a regeneráción volt a hangsúly

Vasárnap este valamivel fél 7 után ért véget a MOL-Pick Szeged PSG elleni mérkőzése. A második félidőben káprázatos játékkal a mérkőzést megnyerő szegedeieknek így alig több mint 72 órájuk van arra, hogy pihenjenek, regenerálódjanak, felkészüljenek és elutazzanak a szerda este 7 órakor kezdődő újabb BL-meccsükre. Abban a tudatban léphetnek pályára, hogy szerdai győzelmük esetén a csoport első helyéért, döntetlennel a csoport második helyéért játszhatnak jövő hét szombaton Barcelonában.

– Tudtuk, hogy milyen ritmusban kell játszanunk a meccseket, így erre felkészültünk – mondta lapunknak útban Flensburg felé Bodó Richárd. – A németeknek sem volt sokkal több idejük pihenni, de nem hiszem, hogy ez bármelyik oldalon kifogásként előkerülhet.

Az átlövő hangsúlyozta, hogy ilyenkor a legfontosabb, hogy a regenerációt minél tökéletesebben tudják megoldani. – Hétfőn volt egy frissítő edzésünk, majd videón elemeztük a németek játékát. Kedden korán indultunk Flensburgba, az úton is igyekeztünk pihenni, majd este az edzésen a taktikát gyakoroltuk. Nincs sok időnk, de így kell megoldanunk a feladatot.

A vállsérüléséből a tavaszi idénykezdet előtt visszatérő játékos szerint – ahogy a PSG ellen, úgy most is – a védekezés lehet a siker kulcsa. – A párizsiak ellen is láthattuk, hogy a támadásban elkövetett hibák megbosszulják magukat, el kell kerülnünk, hogy könnyű gólokat kapjunk. Döntő lesz, hogy ki követ el kevesebb hibát. A Flensburg egyik legjobbja, a norvég Magnus Röd sérülés miatt nem lesz a pályán, de biztos vagyok benne, hogy megoldják a jobbátlövő pótlását. Nyerni szeretnénk és úgy utazni az utolsó csoportmeccsre Barcelonába, hogy ott a csoport első helyéért játszhassunk – jelentette ki Bodó Richárd.

Nem csak felnsburgi oldalon okoz fejtörést sérült játékos pótlása. A horvát Luka Stepancic bokája a múlt héten sérült meg az egyik edzésen, míg az orosz Dimitrij Zsitnyikov még az orosházi meccsen kapott ütést a vállára. Ahogy a PSG ellen, úgy Flensburgban sem léphetnek pályára, nem is tartottak a csapattal – jó hír azonban, hogy az orosz irányító-átlövő a héten már bekapcsolódhat az edzésekbe.

A negyedik helyre hajt a Flensburg

A Flensburg még nem tudott rangadót nyerni az idei BL-kiírásban, a szegedi döntetlen mellett oda-vissza kikapott a Barcelonától és a PSG-től is. Most az Aalborggal fut versenyt a negyedik helyért, akiktől nem kis meglepetésre idegenben és otthon is kikaptak. Legutóbb szombaton idegenben, az Elverum ellen azonban magabiztosan nyertek 34-28-ra. Ha szerdán nem sikerül győzniük, akkor elszáll az esélyük a jobb helyezésre – igaz, ahhoz az is szükséges, hogy a dánok ne nyerjék meg egyik hátralévő meccsüket sem a Zágráb és az Elverum ellen.

A német klub hivatalos oldala a meccsbeharangozóját a szegedi csapat méltatásának szentelte. Megemlítik benne a PSG ellen aratott szegedi győzelmet, hosszabban írnak a klub és a város történelméről. Külön bekezdést szentelnek a csapat legjobbjainak, a szegediek vezetőedzőjét, Juan Carlos Pastort pedig egyszerűen csak a kézilabda professzorának nevezik és kiemelik, hogy két szegedi, Bánhidi Bence és Jorge Maqueda is helyet kapott a januári Európa-bajnokság All-star csapatában.

A MOL-Pick Szeged-Flensburg Handewitt Bajnokok Ligája-mérkőzés este 7 órakor kezdődik, a találkozót percről percre frissülő tudósításban követhetik oldalunkon.

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál