Sport

Flensburgban is a csoport első helye a tét a Szegednek

Flensburgban is a csoport első helye a tét a Szegednek

2020. február 19., szerda
Flensburgban is a csoport első helye a tét a Szegednek

Alig 72 órával a PSG ellen aratott bravúros győzelem után újabb kulcsfontosságú meccset játszik a MOL-Pick Szeged, ezúttal Flensburgban.

A MOL-Pick Szeged hatodik tétmérkőzését játssza szerda este 7 órától a Flensburg ellen. Először a 2010/11-es kiírásban találkozott a két csapat, akkor a németek Szegeden (27-26) és hazai pályán (33-20) is nyertek, majd jutottak a legjobb 8 közé a Bajnokok Ligájában. Hét évvel később szintén a BL-ben találkoztak, akkor a csoportkőrben mindkét csapat hozta a hazai meccsét, Szegeden 30-28 volt a végeredmény, Flensburgban szintén két góllal, 27-25-re nyertek a hazaiak. Az eddigi utolsó összecsapás a most futó szezonban volt szeptemberben, ahol kiélezett mérkőzésen

24-24-es döntetlennel ért véget a találkozó

. https://www.youtube.com/watch?v=180HnkVxod0 A két csapat örökmérlege így 3 flensburgi siker mellett 1-1 döntetlent és szegedi sikert mutat, a gólkülönbség 139-124 a németek javára.

Szegeden a regeneráción volt a hangsúly

Vasárnap este valamivel fél 7 után ért véget a MOL-Pick Szeged PSG elleni mérkőzése.

A második félidőben káprázatos játékkal a mérkőzést megnyerő szegedeieknek

így alig több mint 72 órájuk van arra, hogy pihenjenek, regenerálódjanak, felkészüljenek és elutazzanak a szerda este 7 órakor kezdődő újabb BL-meccsükre. Abban a tudatban léphetnek pályára, hogy szerdai győzelmük esetén a csoport első helyéért, döntetlennel a csoport második helyéért játszhatnak jövő hét szombaton Barcelonában. – Tudtuk, hogy milyen ritmusban kell játszanunk a meccseket, így erre felkészültünk – mondta lapunknak útban Flensburg felé Bodó Richárd. – A németeknek sem volt sokkal több idejük pihenni, de nem hiszem, hogy ez bármelyik oldalon kifogásként előkerülhet. Az átlövő hangsúlyozta, hogy ilyenkor a legfontosabb, hogy a regenerációt minél tökéletesebben tudják megoldani. – Hétfőn volt egy frissítő edzésünk, majd videón elemeztük a németek játékát. Kedden korán indultunk Flensburgba, az úton is igyekeztünk pihenni, majd este az edzésen a taktikát gyakoroltuk. Nincs sok időnk, de így kell megoldanunk a feladatot.

A vállsérüléséből a tavaszi idénykezdet előtt visszatérő játékos szerint – ahogy a PSG ellen, úgy most is – a védekezés lehet a siker kulcsa.– A párizsiak ellen is láthattuk, hogy a támadásban elkövetett hibák megbosszulják magukat, el kell kerülnünk, hogy könnyű gólokat kapjunk. Döntő lesz, hogy ki követ el kevesebb hibát. A Flensburg egyik legjobbja, a norvég Magnus Röd sérülés miatt nem lesz a pályán, de biztos vagyok benne, hogy megoldják a jobbátlövő pótlását. Nyerni szeretnénk és úgy utazni az utolsó csoportmeccsre Barcelonába, hogy ott a csoport első helyéért játszhassunk – jelentette ki Bodó Richárd. Nem csak felnsburgi oldalon okoz fejtörést sérült játékos pótlása. A horvát Luka Stepancic bokája a múlt héten sérült meg az egyik edzésen, míg az orosz Dimitrij Zsitnyikov még az orosházi meccsen kapott ütést a vállára. Ahogy a PSG ellen, úgy Flensburgban sem léphetnek pályára, nem is tartottak a csapattal –jó hír azonban, hogy az orosz irányító-átlövő a héten már bekapcsolódhat az edzésekbe.

A negyedik helyre hajt a Flensburg

A Flensburg még nem tudott rangadót nyerni az idei BL-kiírásban, a szegedi döntetlen mellett oda-vissza kikapott a Barcelonától és a PSG-től is. Most az Aalborggal fut versenyt a negyedik helyért, akiktől nem kis meglepetésre idegenben és otthon is kikaptak. Legutóbb szombaton idegenben, az Elverum ellen azonban magabiztosan nyertek 34-28-ra. Ha szerdán nem sikerül győzniük, akkor elszáll az esélyük a jobb helyezésre – igaz, ahhoz az is szükséges, hogy a dánok ne nyerjék meg egyik hátralévő meccsüket sem a Zágráb és az Elverum ellen.

A német klub hivatalos oldala

a meccsbeharangozóját a szegedi csapat méltatásának szentelte. Megemlítik benne a PSG ellen aratott szegedi győzelmet, hosszabban írnak a klub és a város történelméről. Külön bekezdést szentelnek a csapat legjobbjainak, a szegediek vezetőedzőjét, Juan Carlos Pastort pedig egyszerűen csak a kézilabda professzorának nevezik és kiemelik, hogy két szegedi, Bánhidi Bence és Jorge Maqueda is helyet kapott a januári Európa-bajnokság All-star csapatában. A MOL-Pick Szeged-Flensburg Handewitt Bajnokok Ligája-mérkőzés este 7 órakor kezdődik, a találkozót percről percre frissülő tudósításban követhetik oldalunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.