Ezért nem akarnak vizsgálódni az elítélt szegedi városvezetők miatt Botka Lászlóék!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkérdeztük a szegedi városvezető koalíciót, hogy miért nem mentek el arra a rendkívüli közgyűlésre, amelyet a Fidesz kezdeményezett a parkolóügyben elítélt városvezetők, és lehetséges további társaik miatt. Nemigen kaptunk egyenes válaszokat.

Binszki Józsefet, a DK képviselőcsoportjának vezetőjét telefonon értük el.

“Nagyon hirtelen lett meghirdetve”

– utalt Binszki a rendkívüli közgyűlésre, aki azt mondta, privát ügyvédi munkája miatt nem tudott elmenni a hétfő reggeli és délelőtti ülésekre.

Papagájt játszott az MSZP frakcióvezetője

Kozma József, az MSZP frakcióvezetője csupán annyit válaszolt megkeresésünkre, hogy

“nem kívántak részt venni frakciójával a rendkívüli közgyűlésen”.

Amikor azt kérdeztük, hogy miért nem, megismételte ugyanezt a válaszát. Arra is kíváncsiak voltunk, mi frakciója álláspontja arról, hogy a Gyulai Törvényszék is elmarasztalta Mózes Ervint, Solymos Lászlót és Kalmár Gábort a parkolóbotrányként elhíresült ügy miatt. Erre megismételte szó szerint az első mondatot, mert az szerinte “megmagyarázza az álláspontjukat” is (Nem magyarázza meg – a szerk.).

Mihálik Edvint, a Momentum frakcióvezetőjét is megkérdeztük. Képviselőtársa, Nagy Sándor alpolgármester volt az egyedüli baloldali képviselő, aki ugyan ülésvezetőként, de legalább megjelent a rendkívüli közgyűlésen. Mihálik válasz helyett azt kérte, hogy kérdéseinket küldjük el e-mailben, ám

azt már nem árulta el, hogy mikor küldi el a válaszait arra az egyszerű kérdésre (is),

hogy miért nem ment el egy fontos ügyben, amiben Botka László közvetlen munkatársait, városvezetőket marasztaltak el.

Tuti alibi: “egyéb közfeladat ellátása”

Az Összefogás Szegedért frakcióvezetője, Kovács Tamás “egyéb közfeladata ellátása miatt” nem tudott elmenni a rendkívüli közgyűlésre – közölte kérdésünkre. Hogy mi volt ez az “egyéb közfeladat”, az nem derült ki.

Megírtuk: hétfő reggelre hirdették meg a Fidesz és a KDNP által összehívott rendkívüli közgyűlést, amelyen a baloldal nem jelent meg, így az ülés határozatképtelen lett. Tápai Péter frakcióvezető és Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke is arról beszélt hétfőn, hogy méltatlan hozzáállás ez a városvezetés részéről.

A jobboldali pártok a rendkívüli ülést azután hívták össze, hogy

Gyulán elmarasztaló ítéletet hirdettek a parkolóper vádlottjainak, így Mózes Ervinnek és Kalmár Gábornak is. Előbbi a Szegedi Vízmű Zrt. igazgatósági elnöke november óta, Kalmár Gábor pedig Botka László kabinetfőnöke.

A Fidesz és a KDNP azt szerette volna elérni a rendkívüli közgyűlésen, hogy Mózest visszahívják tisztségéből, Kalmár pedig távozzon posztjáról, továbbá a közgyűlés állítson fel egy vizsgálóbizottságot annak feltárására, kik lehetnek még érintettek a parkolóbotrányban.

Kedden Bartók Csaba nyílt levélben kérte baloldali képviselőtársait, támogassák a vizsgálóbizottság felállítását.

“A szegedi választók megérdemlik a tisztánlátás lehetőségét, megérdemlik, hogy végre megtudhassák: a három érintetten túl kik és milyen formában befolyásolták azt a gyakorlatot, amelynek eredményeként két egykori és egy jelenlegi városvezetőt is jogerősen elítélt a bíróság hűtlen kezelés miatt” – írta Bartók.

Előző sztori

Medvelesen vehetünk részt a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Bánhidi Bence: Okosabban, tökösebben és bátrabban kell játszanunk

Legutóbbi hasonló cikkek