Politika

Fidesz: Többen is érintettek lehetnek a szegedi parkolóbotrányban

Fidesz: Többen is érintettek lehetnek a szegedi parkolóbotrányban

2020. január 14., kedd
Fidesz: Többen is érintettek lehetnek a szegedi parkolóbotrányban

Rendkívüli közgyűlésen kezdeményezi a Fidesz-frakció a VIP-parkolóbotrányként elhíresült ügy vizsgálóbizottságának létrehozását – jelentette be Tápai Péter, a kormánypárt önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője kedden.

– A baloldaliak szerint számukra elfogadható ítélet született – mondta Tápai, aki szerint a parkolóper pénteken kihirdetett másodfokú ítélete után nem fér kétség ahhoz, hogy

a vádlottak bűnösségét megállapították, közülük többen elítéltek lettek.

– Az ítélet indokolásakor elhangzott egy olyan mondat, amelynek kapcsán azt lehet feltételezni, hogy a parkolóbotránynak vannak még olyan érintettjei, akikről nem tudunk – kezdte gondolatmenetét a frakcióvezető, majd kifejtette: az ítélet szerint önállóan osztogatták a vádlottak a parkolóbérleteket, pedig létezett önkormányzati rendelet, amely meghatározta a kedvezményezettek körét. Az ítélet indoklása szerint olyan személyek is juthattak így parkolóbérlethez, akik nem szerepeltek az előzetesen meghatározott kedvezményezetti körben.

Mondjanak le –Mutassanak példát

– Ezért gondoljuk, hogy szükséges a közgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezni, és javasolni fogjuk a szabályozás teljes körű áttekintését – jelentette ki, majd az ügyben érintett, még

az önkormányzatnál dolgozó Mózes Ervin és Kalmár Gábor kapcsán úgy fogalmazott, nekik erkölcsi okokból kellene lemondaniuk minden, a városházánál betöltött pozíciójukról.

– Bízom benne, hogy a városvezetés ezt támogatja – mondta. Tápai várakozásai szerint a fejlemények következtében az esetleges további érintetteknek távozniuk kell. – Mutassanak példát, hogy ha hibázott valaki, annak legyen következménye – fogalmazott, majd hangsúlyozta, nem az érintettek munkájával van problémája, hanem az ítélettel összefüggésben vannak kétségei.

A frakcióvezető rávilágított: míg a klinikák környékén a betegeknek és hozzátartozóiknak fizetniük kell a parkolásért, addig a szocialista városvezetők barátai ingyen parkolhatnak városszerte.

Újságírói kérdésre válaszolva Tápai azt mondta, egyelőre nincs pontos információjuk arról, kiknél landoltak VIP-bérletek.

Megírtuk

: másodfokon pénzbüntetésre enyhítette Mózes Ervin nyugalmazott címzetes főjegyző, Solymos László lemondott alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök első fokon hirdetett felfüggesztett börtönbüntetését a Gyulai Törvényszék. Az ítélet Solymos esetében jogerőre emelkedett, Mózes és Kalmár ellen az eljárást a 2008-as és 2009-es időszak elévülésére hivatkozva megszüntették, ez ellen az ügyészség fellebbezett, védőik pedig bűncselekmény hiányában kérték védenceik felmentését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.