Írjon nekünk

Politika

Szegedi választási eredmények: Botka László marad a polgármester (ÉLŐ)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Többen mentek el szavazni Szegeden, mint eddig bármikor az önkormányzati választásokon. Kérdés, hogy a rekordrészvétel Nemesi Pálnak vagy Botka Lászlónak kedvezett. Ha kíváncsi arra, hogy mi történt Szegeden a választás napján, akkor kattintson ide.

23:04 Botkát nem érte meglepetés

A polgármester vasárnap este az Ifjúsági Házban elmondta, győzelemre számított, a kampányidőszak pedig olyan volt, mint amilyenre várt. Botka László az ellenzéki pártok által indított képviselőjelöltek gyűrűjében mondott értékelő beszédet.

23:01 Bartók Csaba szerint az országosan kialakult helyzet komoly hatással volt a szegedi választásra is

Bartók Csaba is gratulált a győzteseknek, és azt mondta, kívánja, hogy úgy vezessék ezt a várost, hogy minden szegedi jól érezze magát benne. A szegedi Fidesz elnöke megköszönte Nemesi Pálnak a kampány során tanúsított kitartását, munkát, energiát, hozzáállást, türelmet, biztatást, de köszönetet mondott az aktivistáknak is, akik a szegedi jobboldalt támogatták. “Szerencsére elmondhatom, hogy gyarapodunk, sokan vagyunk, újabb és újabb ezrekkel gyarapodtunk” – nyilatkozta.

“Egy olyan kampányt sikerült csinálnunk, amelyet a jobboldal, a Fidesz talán sosem Szegeden. Szeretnénk, ha ez a munka tovább folytatódna, és meggyőződésünk az, hogy az az irány, amit mi képviselünk, az a szegediek érdeke, a szegedi fiatalok, a szegedi dolgozók, a szegedi nyugdíjasok érdeke. Véleményünk szerint jó program mögé álltunk be, jó programot kínáltunk a szegedieknek” – fogalmazott Bartók Csaba.

A választás eredményéről a szegedi Fidesz elnöke szerint most nem kell sokat beszélni, mert azt mindenki ismeri. A miértet és a hogyant az elkövetkező napokban fogják majd elemezni. “Meggyőződésem, hogy a mai eredmény talán holnap már nem ismétlődne meg, és arról is meg vagyok győződve, hogy az országosan kialakult helyzet komoly hatással volt a szegedi választásra is” – mondta.

23:00 Nemesi Pál felajánlotta programját Botka Lászlónak

“A választás a demokrácia ünnepe. Azt gondolom, ma egy ünnepnap volt Szegeden” – így kezdte sajtótájékoztatóját Nemesi Pál, aki gratulált Botka Lászlónak választás megnyeréséért.

A független polgármesterjelölt leszögezte, nem politikai alapon állították össze a szakmai programot, amely Szegedet egy más fejlődési pályára állíthatná. Nemesi Pál közölte, komolyan gondolták terveiket, köztük például az iparfejlesztést. “Azt gondolom, ez a jövőkép megvalósítható, ezt a jövőképet meg kell valósítani a szegediekkel együtt” – mondta.

“Azon leszünk a jövőben, hogy a mi programunkból is minél több elem megvalósuljon, bekerüljön polgármester úr programjába, és dolgozzunk együtt Szeged jövőjéért, egy dinamikusan fejlődő Szegedért. Én ezt természetesen felajánlom, és elfogadom, hogy a polgármester úr vezeti a következő ciklusban a várost a, és természetesen amennyiben igényt tart a munkánkra, én támogatom” – zárta gondolatait Nemesi Pál.

22:51 Nemesi Pál és Bartók Csaba sajtótájékoztatója

Nemesi Pál és Bartók Csaba sajtótájékoztatója

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2019. október 13., vasárnap

 

21:44 Nemesi Pál gratulált Botka Lászlónak

21:37 Botka László készülhet az ötödik ciklusára

Botka László 60,53 %
Nemesi Pál 36,44 %
Szabó Bálint 1,74 %
Lauer István 1,29%

Az egyéni képviselőjelöltek többségét is az Összefogás Szegedért Egyesület visz.

Közel 50 % százalék a feldolgozottság.

21:26 Nagy Sándor már győztest hirdetett

A jelenlegi szegedi alpolgármester, Nagy Sándor az első részeredmények után az Indexnek magabiztosan úgy nyilatkozott, meg fogják nyerni a polgármesteri posztot és a legtöbb képviselői posztot is.

21:14 Nem csökken a különbség

Botka László 60,36 %
Nemesi Pál 36,50 %
Szabó Bálin 1,82 %
Lauer István 1,33 %

A feldolgozottság aránya valamivel kevesebb mint 35 %

A képviselőjelelöteknél, (ahonnan már érkezett adat) 14 Összefogás Szegedért Egyesület jelölt vezet 2 helyen a Fidesz-KDNP jelöltje áll az élen.

21:01 Botka László vezet- a szavazatok kevesebb mint negyedét dolgozták fel

Valamivel kevesebb mint 24 százalékos a feldolgozottság, Botka László 60, 15 százalékkal vezet, Nemesi Pál 36,15 százalékon áll.

.20:32 A hangulat jó, de feszült Nemesi Pál eredményváróján

“Mögöttünk van két és félhónap munka, és már csak percek vannak hátra, hogy megtudjuk a munkánk eredményét. Tiszta szívvel, nyugodt lelkiismerettel állhatunk az eredmények előtt, mert amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk” – értékelte az elmúlt időszakot Bartók Csaba.

“Jó a hangulat, kedélyes, de ugyanakkor feszült” – ezt Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke nyilatkozta a párt eredményváróján, ahol várhatóan 21 óra 30 perctől Nemesi Pál független polgármesterjelölt tart majd sajtótájékoztatót.

A magas részvétellel kapcsolatban azt mondta, “mi úgy érzékeltük, hogy ez számunkra lehet kedvező. De majd a végeredmény megmutatja, hogy korábbi számításaink, korábbi méréseink beigazolódtak-e”.

Nemesi Pál is megérkezett a helyszínre.

20:22 Botka nyitott jobban

Botka László 60,96 százalékkal nyitott, Nemesi Pál 36,28 százalékkal kezdett. Szabó Bálint és Lauer István alig hagyta el az egy százalékot. A feldolgozottság aránya sincs még 1 százalékon.

20:10 Alkohol emeli a hangulatot

Az Összefogás Szegedért Egyesület eredményváróján, az IH-ban megnézték a magyar válogatott meccsét az azeriek ellen, majd jött a hurka, kolbász és némi alkohol. Az Index tudósítója szerint ettől emelkdetté vált a hangulat.

20:03 Nemesi Pál fél 10 körül tart sajtótájékoztatót

Nemesi Pál eredményvárója a belvárosban, a Npfény Műteremben van. Információink szerint a független polgármesterjelölt fél 10 körül tart sajtótájékoztatót.

19:45 Nem tudni mikor érkezik Botka

Az Index újságírója “szerencsésebb” volt, őt meghívták az eredményváróra. Azt írja, hogy nem tudni mikor fut be Botka László, egyelőre csak a sajtósával beszélt, aki azt mondta, hogy nehéz megmondani mi lesz a végeredmény, de bizakodnak. Az is kiderült, hogy pogácsa a menü.

19:23 66 005 szavazó Szegeden

Az utolsó, 18 óra 30 perckor kiadott adat szerint Szegeden 49,38 százaléka ment el szavazni a választásra jogosult Szegedieknek, ez 66 005 főt jelent. Ez új rekord a szegedi önkormányzati választásokon. Szeged az országos átlag fölött van, ahol a mutató 47,20 százalékon állt fél 7-kor.

19:18 Megtudtuk hol vár az eredményekre az Összefogás Szegedért Egyesület

Az IH-ban lesz az eredményváró. Hiába kérdeztük napok óta őket, titkolóztak. Kozma József képviselő úr viszont “elvezetett” bennünket a “titkos” objektumba.

19:15 Ez történik most

A szavazás befejezését követően a szavazatszámláló bizottságok hozzálátnak a voksok szétválogatásához, összeszámlálásához. A szavazatszámláló bizottságoknak először több adminisztratív feladatot el kell végezniük, mielőtt az urnákat felbonthatnák: összecsomagolják az elrontott és fel nem használt szavazólapokat, és jegyzőkönyvben rögzítik a szavazáson megjelentek számát. Csak ezek után bonthatják fel az urnákat. A szavazatszámláló bizottság a szavazatokat minden esetben legalább kétszer számlálja meg.

19:05 Befejeződött a szavazás

Ezekben a percekben kezdik el számolni a szavazatokat. Ebben a cikkünkben követjük nyomon a szegedi eredményeket. A nap szegedi történéseit itt olvashatja vissza, az országos hírfolyamunkat itt találja.

 

Tovább olvasom

Hírzóna

Tovább erősödött a Fidesz–KDNP

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kormánypártok 55 százalékon állnak a választani tudó biztos szavazóknál.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Jobbik debreceni elnöke is kilépett a pártból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mert a pártot szerinte „bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása” jellemzi.

Tovább olvasom

Hírzóna

Óriásplakátokon szembesítik ígéreteivel a vásárhelyi polgármestert

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület kezdeményezésére.

Tovább olvasom

Aktuál