Sport

Korhut bombagóljával vertük Azerbajdzsánt

Korhut bombagóljával vertük Azerbajdzsánt

2019. október 13., vasárnap
Korhut bombagóljával vertük Azerbajdzsánt

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre, és életben tartotta kijutási reményeit.

A győztes találatot a tizedik percben Korhut Mihály szerezte egy 28 méteres bombagóllal. A magyarok hetedik mérkőzésükön is megőrizték hibátlan mérlegüket az azeriekkel szemben, de most először csak minimális különbséggel nyertek.

Budapest, 2019. október 13.
A gólszerzõ Korhut Mihály (b) és Baráth Botond a Magyarország - Azerbajdzsán labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen a Groupama Arénában 2019. október 13-án.
MTI/Czagány Balázs

Marco Rossi együttese sikerével két ponttal megelőzte Szlovákiát, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott, de ha novemberben nem nyer a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként, akkor a magyarok úgy léphetnek pályára a november 19-i zárókörben Wales otthonában, hogy győzelemmel kijutnak a részben budapesti rendezésű 2020-as Eb-re.

Eb-selejtező, E csoport, 8. játéknap:

Magyarország-Azerbajdzsán 1-0 (1-0)

Groupama Aréna, zárt kapus (15 ezer gyerek), vezette Dennis Higler (holland).

Magyarország:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gegő, Willi Orbán, Baráth Botond, Korhut Mihály - Vida Máté - Dzsudzsák Balázs (Nagy Dominik, 71.), Kovács István (Sigér Dávid, 86.), Szoboszlai Dominik (Holman Dávid, 76.), Sallai Roland - Szalai Ádám.

Azerbajdzsán:

Emil Balajev - Pavlo Pasajev, Badavi Hüszejnov, Bahlul Musztafazade, Sahrijar Rahimov - Eddy, Gara Garajev, Richard Almeida (Araz Abdullajev, 58.) - Agabala Ramazanov (Renat Dadasov, 85.), Ramil Sejdajev, Tamkin Halilzade (Javid Hüszejnov, 66.)

Gólszerző:

Korhut (10.).

Sárga lap:

Lovrencsics (25.), Korhut (73.), illetve Rahimov (12.), Eddy (68.), Garajev (95.), Hüszejnov (95.). MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.