Kisajátított magának egy padot egy szegedi hajléktalan

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyakorlatilag kisajátított magának egy padot egy hajléktalan Szegeden, a Bécsi körúton. A férfi helyszíni beszámolók alapján már hetek óta minden nap a padon tartózkodik, és annak környezetében szokta szükségleteit is elvégezni.

Olvasónktól kapott fényképek és a hozzájuk tartozó beszámoló szerint a fedél nélküli férfi már gyakorlatilag hetek óta a Bécsi körúton egy padon él, ott eszik, alszik, és ott is végzi el szükségleteit.

Hajléktalanügyben a szegedi lakosok hetente többször is panaszkodnak szerkesztőségünknek az elviselhetetlen és tarthatatlan helyzetre, az önkormányzat azonban sohasem válaszol kérdéseinkre, még azt is titkolják, hogy alkalmaznak-e utcai szociális munkásokat. (Tudomásunk szerint nem, vagy csak egyet.)

Odáig eszkalálódott a helyzet Szegeden, hogy már a boltok forgalmát is csökkenti a fedél nélküliek közterületi jelenléte, a tulajdonosok pedig fertőzésveszélytől tartanak.

Korábban azt is megírtuk már, hogy a hajléktalanok szintet léptek, és már nem csak a szűken vett belvárosban okoz gondot közterületi jelenlétük.

Előző sztori

Novák: 2,5 millióan jogosultak a novemberi nyugdíjprémiumra

Következő sztori

Kiss-Rigó László: A Szent Gellért Fórum nem csak egy stadion