Közélet

Kisajátított magának egy padot egy szegedi hajléktalan

Kisajátított magának egy padot egy szegedi hajléktalan

2019. október 3., csütörtök
Kisajátított magának egy padot egy szegedi hajléktalan

Gyakorlatilag kisajátított magának egy padot egy hajléktalan Szegeden, a Bécsi körúton. A férfi helyszíni beszámolók alapján már hetek óta minden nap a padon tartózkodik, és annak környezetében szokta szükségleteit is elvégezni.

Olvasónktól kapott fényképek és a hozzájuk tartozó beszámoló szerint a fedél nélküli férfi már gyakorlatilag hetek óta a Bécsi körúton egy padon él, ott eszik, alszik, és ott is végzi el szükségleteit.

Hajléktalanügyben a szegedi lakosok hetente többször is panaszkodnak szerkesztőségünknek az elviselhetetlen és tarthatatlan helyzetre, az önkormányzat azonban sohasem válaszol kérdéseinkre,

még azt is titkolják

, hogy alkalmaznak-e utcai szociális munkásokat. (Tudomásunk szerint nem, vagy csak egyet.) Odáig eszkalálódott a helyzet Szegeden, hogy már a boltok forgalmát is csökkenti a fedél nélküliek közterületi jelenléte, a

tulajdonosok pedig fertőzésveszélytől tartanak

.

Korábban azt is megírtuk már, hogy a

hajléktalanok szintet léptek

, és már nem csak a szűken vett belvárosban okoz gondot közterületi jelenlétük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.