Szintet léptek a szegedi hajléktalanok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már nemcsak a szűken vett belvárosban okoz gondot a hajléktalanok köztéri jelenléte. A fedél nélküliekbe már szinte Szeged bármely pontján nagy eséllyel belefuthatunk.

Két napja hét darab fotót is kapott szerkesztőségünk, amelyek a tarthatatlan szegedi hajléktalanhelyzetről adtak tökéletes kórképet. Nem telt el 48 óra, és itt az újabb fénykép, amely arról tanúskodik, hogy bizony már nemcsak a szűken vett belvárosban, hanem a város más részein is probléma a fedél nélküliek közterületi jelenléte.

A fotó a Glattfelder Gyula téren készült, és az látható rajta, hogy a szegedi hajléktalanok bizony szintet léptek.

A férfi egy egész szép kis csomagegyüttessel telepedett le a téren: több táska és nylonzacskók sokasága is hevert körülötte. Ennyit cuccot szinte lehetetlen egyedül mozgatni, így felvetődik a kérdés, hogy esetleg más holmijait is őrizgeti vagy esetleg hosszabb távon szeretne berendezkedni a helyszínen.

A csomagok mellett a füves területen tucatnyi alumíniumdoboz is hever, ez arra enged következtetni, hogy a férfi vélhetően gyűjti azokat, és azokból próbál meg pénzt csinálni, 200-300 forint között mozog kilónkénti átvételi ára a MÉH telepeken.

A kép hátterében látható hölgy – akinek az arcát kitakartuk – minden bizonnyal ismeri a hajléktalan férfit, mert a kezében lévő tál ételt tartalmazott, amelyet később oda is adott a hajléktalan férfinak.

Sajnos nem telik el úgy hét vagy akár sok esetben egy nap se, hogy ne kerülnének szerkesztőségünk birtokába hasonló fényképek, amelyek a tarthatatlan szegedi hajléktalanhelyzetről tanúskodnak, csütörtökön például fényes nappal végezte nagydolgát egy hajléktalan a Kárász utcában.

Eddig főként csak a belvárosból érkeztek jelzések, de most már úgy tűnik, a külső területek is erősen érintettek, a hajléktalanok egyik kedvelt helyszíne például a Kálvária tér, ahol rendszeresen szoktak többen is összeverődni.

Előző sztori

Ismét csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelő

Következő sztori

Közel a hadiállapot a Fokán kutyájukat sétáltatók és a szabálytalanul strandolók miatt