Közélet

Szintet léptek a szegedi hajléktalanok

Szintet léptek a szegedi hajléktalanok

2019. augusztus 30., péntek
Szintet léptek a szegedi hajléktalanok

Már nemcsak a szűken vett belvárosban okoz gondot a hajléktalanok köztéri jelenléte. A fedél nélküliekbe már szinte Szeged bármely pontján nagy eséllyel belefuthatunk.

Két napja hét darab fotót is kapott szerkesztőségünk, amelyek

a tarthatatlan szegedi hajléktalanhelyzetről

adtak tökéletes kórképet. Nem telt el 48 óra, és itt az újabb fénykép, amely arról tanúskodik, hogy bizony már nemcsak a szűken vett belvárosban, hanem a város más részein is probléma a fedél nélküliek közterületi jelenléte.

A fotó a Glattfelder Gyula téren készült, és az látható rajta, hogy a szegedi hajléktalanok bizony szintet léptek.

A férfi egy egész szép kis csomagegyüttessel telepedett le a téren: több táska és nylonzacskók sokasága is hevert körülötte. Ennyit cuccot szinte lehetetlen egyedül mozgatni, így felvetődik a kérdés, hogy esetleg más holmijait is őrizgeti vagy esetleg hosszabb távon szeretne berendezkedni a helyszínen. A csomagok mellett a füves területen tucatnyi alumíniumdoboz is hever, ez arra enged következtetni, hogy a férfi vélhetően gyűjti azokat, és azokból próbál meg pénzt csinálni, 200-300 forint között mozog kilónkénti átvételi ára a MÉH telepeken. A kép hátterében látható hölgy - akinek az arcát kitakartuk - minden bizonnyal ismeri a hajléktalan férfit, mert a kezében lévő tál ételt tartalmazott, amelyet később oda is adott a hajléktalan férfinak. Sajnos nem telik el úgy hét vagy akár sok esetben egy nap se, hogy ne kerülnének szerkesztőségünk birtokába hasonló fényképek, amelyek a tarthatatlan szegedi hajléktalanhelyzetről tanúskodnak, csütörtökön például

fényes nappal végezte nagydolgát

egy hajléktalan a Kárász utcában. Eddig főként csak a belvárosból érkeztek jelzések, de most már úgy tűnik, a külső területek is erősen érintettek, a hajléktalanok egyik kedvelt helyszíne például a Kálvária tér, ahol rendszeresen szoktak többen is összeverődni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.