Közélet

A Károlyi utca a hajléktalanok Mekkája

A Károlyi utca a hajléktalanok Mekkája

2019. október 5., szombat
A Károlyi utca a hajléktalanok Mekkája

Rendszeresen visszajárnak a fedél nélküliek a Károlyi utcai árkádsor alá.

A fedett pályás falra vizelés világrekordját minden bizonnyal a Károlyi utcában tartják, ahol

a társasház oldalát rendszeresen „megöntözik” az illuminált állapotú fiatalok és hajléktalanok.

Ott lakó olvasóink többször is panaszkodtak már, hogy a belvárosi fesztiválok idején reggelente Indiában érezik magukat, mert előbb a Gangeszen, majd a Sárga folyón is át kell evickélniük, hogy kijussanak az árkádsor alól. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy

Szegeden már komoly hagyománya van az utcára székelélésnek

is. Természetesen ebből sem maradhatott ki a rózsaszín épület: emlékezetes volt, amikor nyáron

napokig bűzölgött fekália a ház oldalában

, majd miután ezt megírtuk, valaki leszórta mésszel a szennyeződést, de az olyan makacsnak bizonyult, hogy még hetekkel később is ott éktelenkedett. Ha mindez nem lenne elég, még

a galambok is rendszeresen szétbombázzák az épület előtti részt.

A csupa-csupa „kellemes” élmény mellé, hozzátartozik a hajléktalanok jelenléte is, ami az ősz beköszöntöttével szokott tartóssá válni. Egyik olvasónk fotója arról árulkodik, hogy az ősz már elkezdődött a Károlyi utcában.

„Szegény pára, ha tudná, hogy mi mindent kapott már az a fal, akkor biztosan nem feküdne mellé. Elkeserítő, hogy a városvezetés nem hajlandó tudomást venni a hajléktalanok okozta igazán komoly problémáról. Talán, ha a városháza mellé feküdne az úriember, akkor Botkának is feltűnne, hogy milyen állapotok uralkodnak a belvárosban.” - írta a fotót küldő olvasónk.

Megírtuk

, hogy csak szeptemberben 400-szor intézkedtek a rendőrök hajléktalanok miatt. Az elképesztő statisztika csak a Botka László vezette önkormányzatot nem érdekli, a napról napra durvuló hajléktalanhelyzettel nem foglalkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.