Közélet

Vasárnapi életkép a Mars téren

Vasárnapi életkép a Mars téren

2019. szeptember 9., hétfő
Vasárnapi életkép a Mars téren

Fényes nappal, vasárnap délután, láthatóan öntudatlanul támasztotta a falat és lógatta a fejét két férfi a Mars téren. Fotónkat egy olvasónk juttatta el hozzánk.

Lépten-nyomon hajléktalanokba vagy alkoholtól, esetleg

kábítószertől illuminált állapotban lévő emberekbe

lehet belebotlani Szeged utcáin, a legfertőzöttebb a belváros, de egy ideje már

a hajléktalanok szintet léptek

, és a város külső részein is visszatérő "vendégek". A Mars tér Szeged egyik legforgalmasabb csomópontja, nagyon sokan, amikor a városba érkeznek, akkor a Mars téri állapotokkal szembesülnek először. Ezért lenne fontos turisztikai és városképi szempontból is, hogy a terület rendezett legyen, és kulturális, 20. századi körülmények fogadják a Szegedre érkezőket. Sajnos, ez jelen pillanatban nem mondható el a Mars térről. Ennek újabb ékes bizonyítéka ez a fotó:

"Nem tudom, mitől lehetett ez a két férfi ennyire kábult állapotban vasárnap délután, de nem úgy tűntek, mint akik a munkában fáradtak el, vagy akik a földre hullott aprópénzüket keresik" - írt kommentárt a fényképet szerkesztőségünkhöz eljuttató olvasónk. A Mars téri állapotokról is sokat cikkeztünk már, legutóbb például akkor, amikor egy nő

egy szál fürdőruhában süttette magát

és vett hideg vizes fürdőt a párkapu alatt, vagy amikor

egy anyuka a kisgyerekét nagydolgoztatta

a tér kellős közepén mindenki szeme láttára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.